![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#111 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-09-2012
Model: Escape
Silnik: 1.5
Rocznik: 2023
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) z uznaniem dla dużej wiedzy kolegi zamawiam, przekonamy się za jakiś czas. Dziękuję za zainteresowanie tematem Ostatnio edytowane przez Speedo ; 24-01-2025 o 12:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Escape Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014 2017
|
![]()
Potrzebuję rozdzielić w moim Escape 2014 światła przeciwmgielne. Jak sprowadziłem autko podpiąłem tylne do przednich. Wiem że był do kupienia moduł produkcji kolegi z forum. Czy ktoś wie czy można jeszcze takie „cacko” zakupić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Inna sprawa, że moduł w Escape mojej córki padł i obecnie też ma spięte przednie z tylnymi, więc ten projekt "wzbogacenia Damian's boxa ciągle jest na liście "to do"...
![]() |
![]() |
#114 | |
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Escape Fusion
Rocznik: 2014 2017
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Rocznik: 2020
|
![]()
Ja się ze swojego ze dwa razy ucieszyłem (w sensie tylnego, bo przód nieco częściej jest używanyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
![]() Imię: Wald
Model: Mustang
Silnik: 5.0
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
A kojarzy ktoś pin przedniego przecimgielnego? bo mam auto bez przodów i będę próbował chyba się wpiąć w puste przednie jak nie odpali na przycisku przednich na pinie 67 od tyłów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
|
![]()
No na przycisku od przednich tyłów raczej nie odpali. Musiałby mieć zwarcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przeciwmgłowy na tył jest na pin 67, na wtyczce C2280F, czyli górnej w BCMie. Wyjście na przednie przeciwmgłowe jest na wtyczce C2280E, czyli na środkowej - pin 6 na lewe, pin 7 na prawe. Obrazek Ostatnio edytowane przez teiksef ; 02-03-2025 o 23:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
W Mondeo MK5 (i pochodnych) jest "elektryczny" - czyli wystawia sygnał "na odpowiednim przewodzie". Tam się da zrobić takie "druciarstwa", w Kudze/Escape - NIE.
![]() |
![]() |
#119 |
![]() Zarejestrowany: 02-08-2021
Rocznik: 2013
|
![]()
Dzień dobry, cześć.
Przeczytałem posty w tym wątku i jeśli pozwolicie, chciałbym dopytać o kilka kwestii. Pacjent to Escape 2013, ma przednie światła przeciwmgielne. Od 2015 roku przechodził normalnie przegląd pomimo braku światła przeciwmgielnego z tyłu, w zeszłym roku auto odkupiłem od teścia i stwierdziłem, że czas uzupełnić braki. Jeśli dobrze rozumiem, opcji zainstalowania światła przeciwmgielnego z tyłu jest kilka. 1. Lampa w zderzak, wiązka do przodu auta i tu masa do karoserii, plus do brązowego przewodu z wtyczki C2280D. I ku tej opcji się skłaniam. Pytanie tylko, jak rozgałęzić przewód z wtyczki? Ciąć na przebiegu i lutować? Da się wcisnąć dodatkowy przewód w samą wtyczkę? 2. Opcja nr 1 z włącznikiem dodatkowym, zamontowanym w oryginalnym włączniku świateł (mam wersję z jednym włącznikiem od światła przeciwmgielnego przedniego). I tutaj jest krok po kroku film na YouTube. Minusem jest załączanie światła niezależnie od włączenia lub nie świateł mijania. 3. Opcja idealna (dla mnie docelowa, ale potrzebuję czasu na znalezienie włącznika) - wymieniam włącznik świateł na wersję EU, np. z Focusa MK3 (bez regulacji poziomu reflektorów), lampa w zderzak, ciągnę wiązkę do przodu. Masa do karoserii, a plus? Obecnie chcę zrealizować wersję nr 1 (dajcie proszę znać, czy coś pominąłem) bo przegląd za 2 tygodnie, ale docelowo chcę to zrobić po bożemu, z działającą kontrolką w zegarach. I przy okazji zapytam jeszcze o to, czy wtyczki z BCMa mogę wyciągać do woli, na podpiętym akumulatorze, czy muszę go odpiąć? Wydaje się logicznym odciąć zasilanie, ale czy jest jakieś realne ryzyko? Ostatnio edytowane przez sasquie ; 17-03-2025 o 10:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
|
![]()
(usunięte)