![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
|
![]()
Cześć,
W końcu udało się wybrać na urlop i na autostradzie mondeo zrobiło jakiś brzydki numer - zniknął płyn chłodzący, dolałem 2,5litra ale widzę że znowu kilka setek uciekło… Noc postał, pod samochodem plamy nie ma, w zbiorniczku wyrównawczym piękny różowy kolor bez oleju, z rury wydechowej biały dym nie leci… Czy jest ktoś w trojmiescie (jestem w Jastrzębiej, ale gdzieś dojadę jeszcze) kto mógłby pomóc? Jakiś polecany warsztat? Dzięki za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
|
![]()
Wnioskując po roczniku z profilu, zobacz czy w okolicach EGR i termostatu nie leci. Jesli znika to raczej tam bym obstawiał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Jest jeszcze podobno chłodnica jako dość typowe miejsce. Rozrząd z pompą już robiony?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5/Clio IV PH2
Silnik: 1.0 mHEV 155KM/0.9 TCe 90KM
Rocznik: 2023/2020
|
![]()
Chłodnica, ale spalin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
|
![]()
Chłodnica też się rozszczelnia, ale tam by raczej płyn nie znikał jeśli leci w tej ilości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Zamówiłem zestaw do testowania co2, w razie jakby to miała być uszczelka… Chłodnica spalin? W sensie jakaś chłodnica egr? Gdzie tego szukać? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Chłodniczka spalin EGR jest z przodu silnika, mniej więcej pod przepustnicą. Termostat nad sprzęgłem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
FCP member
|
![]()
Dojechałem 400km… i wciągnął z max do min, może trochę później, 120 na tempomacie, kurcze nawet nie wiedziałem że może tak mało palić - 5.2 wyszło średnie z trasy na komputerze,
Trochę po Warszawie dzisiaj pojeździłem i znowu wciągnął z litr, z przodu czysto, ale dolna blenda jest mokra tak jakby z tyłu silnika, pomiędzy silnikiem a kabiną - czy tam jest coś z czego może ciec? Bo na tyle na ile można zajrzeć od góry to suchutko Kogoś z Warszawy możecie polecić? Dzięki za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|