![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#101 | |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
Odpaliłem sobie procedurę serwisową wypalanie DPF. Auto chodziło gdzies 40min na wyższych obrotach, po tym wyskoczylo ze procedura nie zakonczona sukcesem bo nagromadzenie sadzy jest ponad w gornej granicy. Zobaczyłem Parametry DPF i ukazalo sie DPF Load 23% A DPF Scout 28 ... Po tym wszytkich błędy udało się skasować zrobiłęm reset DPF reset modułu PCM i czujnika różnicy ciśnień po tym ukazało sie DPF load 0% a Scout 28% wymieniłem Olej i jak narazie jezdzi 100 km za mną zobaczymy czy znow wyskoczy błąd przy wypalaniu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
![]() Imię: Krzysztof
Model: S-MAX / FOCUS MK3
Silnik: DW10 / DW10C
Rocznik: 2009 / 2012
|
![]()
DW10C
load- zerujesz opcją nowego dpf. używa się tylko jeśli scoot jest niższy niż 100% jeśli load ma 180, a scoot więcej niż 100 na trasie musi zejść poniżej 100. soot musi być poniżej 100 !!! wszystko zależy od dyszy par paliwa. jeśli jest w znacznym stopniu zapchana to procedura nie wyjdzie ( za wolno load i soot będą spadać, a nawet load będzie trzymać DW10 load i soot będzie spadać i procedura przechodzi tylko gdy czujnik na turbo jest sprawny (większość jest wytarta na druku, a część jest w wodzie ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
|
![]()
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam DPF w mondeo mk4 2.2 wypalił się po 370km i przy sprawdzeniu błędów ukazało się takie coś ? Co to może być DPF wypalał się 7km i żaden błąd na desce się nie pokazał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
ford::expert
Model: Focus MK4.5/Clio IV PH2
Silnik: 1.0 mHEV 155KM/0.9 TCe 90KM
Rocznik: 2023/2020
|
![]()
Więc czemu piszesz w temacie o zapchanym DPF, skoro to nic wspólnego nie ma?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
|
![]()
Po wypaleniu DOF taki błąd się pokazał jeśli to nie w tym problem przepraszam za posta u góry pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
|
![]()
Witam, po 70km dpf znów się zaczął wypalać i po 3km skończyło się wypalanie i wyskoczyła awaria silnika + błąd nieprawidłowe warunki do wypalania + zbyt niska temperatura.
Na forum wyczytałem ze może to być świeca wypalająca wiec odkręciłem cały moduł wraz z świeca nie było wcale ciężko. Po wykręceniu modułu całego i wykręceniu świecy oczywiście zanim ja wykręciłem trzeba było ja podgrzać … zmierzyłem omomierzem i wyszło 1.1 ohma wiec git podłączyłem tez do akumulatora ( grzeje szybko ). Przy okazji chciałem zobaczyć czy paliwo leci przez ta świece do dpf i to był problem dziura była zatkana… wiec drucik do ręki Nafta i zaczynamy czyszczenie aż otwór będzie drożny. Po wyczyszczeniu złożeniu wszystkiego do samochodu dpf po 1km zaczął się wypalać. Temperatura na czujniki 12/13 630 stopni czyli wszystko w porządku oczywiscie DPF sie wypalał 12km wszystko wróciło do normy pozdrawiam. Problemem był zatkany otwór który podaje ropę do DPF. Tutaj zdjęcie w trakcie wypalania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zdjęcie świecy dopalającej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
|
![]()
Witam, wiem ze temat zbyt niskiej temperatury wypalania dpf był wielokrotnie poruszany i czesto problemem byla uszkodzona swieca dopalająca dpf. Mam jednak pytanie czy uszkodzony termostat wody przez co silnik nie osiaga 90 stopni moze byc tego powodem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
dpf , mondeo mk4 , tdci |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|