![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
|
![]()
Witam,
Szukam zakładu mechanicznego zajmującego się automatycznymi skrzyniami biegów w lubuskim albo ew. okolice Szczecina... a jeszcze lepiej nie za drogiego fachowca w Szwecji. Dziś podczas próby mocniejszego depnięcia na gaz (wyprzedzanie z czwartego biegu) skrzynia przełączyła się się na 2 bieg, lecz potem "nie chciała" wejść automatyczna trójka ani czwórka. Zaczęła mrugać kontrolka "O/D OFF" i auto nie ma już chyba trzeciego biegu, a może nawet dwójki - jeszcze nie mogłem wyczuć. Kiedy odpalam auto kontrolka nie mruga, zaczyna po jakiejś minucie jazdy lub kiedy staram się mocniej przyspieszyć. Wyczytałem w instrukcji że mrugająca dioda oznacza problem ze skrzynią, takie były moje podejrzenia. Sprawdziłem też olej... jest minimum. Może ktoś ma jakieś sugestie? Ostatnio edytowane przez SRS ; 23-11-2022 o 17:23 |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Escape
Silnik: 3.0
Rocznik: 2002
|
![]()
I jak ze skrzynią?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Oleju musi być maximum , Mierzy się na pracującym silniku. Jak by od depnięcia gazu psuły sie skrzynie automatyczne, to chyba nikt by ich nie kupował.
Ostatnio edytowane przez salom ; 23-12-2013 o 16:20 |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: S-MAX 2.5T był /teraz ESCAPE
Silnik: 2L ecoboost
Rocznik: 2016
|
![]()
witam podepnę się , bo szukam mechanika od skrzyń automatycznych , możecie kogoś polecić kto ogarnia , skrzynia w mavericku v6 3l SKRZYNIA AUTOMAT CD4E, jest problem że nie wyrzuca z ciągnięcia gdy się hamuje , i dusi silnik przy zatrzymywaniu się .
![]() |
Tagi |
automat , skrzynia biegów |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|