|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
09-07-2024, 18:34 | #21 |
ford::amateur
Model: Puma
Silnik: 1.0 hybryda
Rocznik: 2023
|
Aktualizacja map do ver F12
Dzień dobry wszystkim jestem nowy na tym forum.
Niestety kupiłem nowy samochód z nieaktualnym oprogramowaniem Sync i map. Aktualizacja Sync3 przebiegła prawidłowo natomiast map nie. Kończy się komunikatem "Instalacja nieudana. Kod błędu: MEM_ERR03". Z informacji na stronach Forda wynika, że jest to błąd pobranego pliku (4 razy na różne pamięci). Nie widzę powodu aby płacić za instalacje programu jeżeli nie było aktualne w momencie kupna (pół roku wcześniej była dostępna aktualizacja). Pytanie jest następujące czy przy takim komunikacie mapy będą działać prawidłowo? |
01-09-2024, 18:18 | #22 |
ford::beginner
Imię: mateusz
Model: Edge mk2 FL USA
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2019
|
Odp: SYNC 3 błędy typu VER_ERR... / INSTL_ERR....
Witam kolegów, Pacjent to Edge 2019 USA. U mnie ten sam problem z sync 3.4 22251. Próbowałem już wiele razy z RW DATA CLEANER USB ale nie pomaga, nawet po restarcie przy pomocy guzików ( Master reset oczywiście się zawiesza). Usunięte oczywiście telefony z pamięci sync3. Cały czas problem ERR12
Czy ktoś ma jakąś rade czy już pozostaje tylko oddac urządzenie na stół?. |
02-09-2024, 00:02 | #23 |
ford::advanced
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
Jeśli dobrze rozumiem to, co piszą na fordescape.org, Ford wypuścił: Customer Satisfaction Program (CSP) 24B47 announced 7/22/2024 to update the APIM at no cost to the owner. Also known as SSM 52704. ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])
Polega to na upgrade do 23188 za pośrednictwem FDRSa, gdy RWDataCleaner nie daje sobie rady ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]). Wygląda więc na to, że zamiast "na stół" w sensie wyjmowania modułu z auta jest szansa, że wystarczy podłączenie go do FDRSa i przejście odpowiedniej procedury. |
02-09-2024, 12:29 | #24 |
ford::beginner
Imię: mateusz
Model: Edge mk2 FL USA
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2019
|
Dzisiaj w czasie podróży ustawiłem hotspot z telefonu, włączyłem aktualizacja automatyczne na Sync i wcisnąłem sprawdź aktualizacje. Po kilku sekundach zaczęło pobierać pliki aktualizacji. Postep pobierania (po około 30minutach pracy) zatrzymał się mniej więcej w połowie i przez ponad godzinę nawet nie drgnął. Co ciekawe po tym wszystkim mogłem już bez problemu zrobić MASTER RESET jak również "zadziałał" pendrive z plikiem RW DATA CLEANER ( normalnie bez resetu z guzików) . Na drugim pendrive miałem aktualizację 3.4 23188 z CYANLABS i ona również poszła bez problemu.
Sync zaktualizowany do wersji 3.4 23188 , zestaw nareszcie wrócił do poprzedniej sprawności. Zobaczymy na jak długo. Jeśli nie działają żadne sposoby z przytoczonych przez kolegów powyżej to może warto spróbować tego co zadziałało u mnie. Ja też już miałem wyciągać APIM i wysyłać do kogoś na reanimację na stole |
Tagi |
ford |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|