![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
![]()
Pytałem się w VW czy naprawiają DSg to powiedział że z reguły wymieniają. Znam warsztat który naprawia automatyczne skrzynie i zgadnijcie jakie najczęściej auta stoją ??? Wszystko ze stajnia VAGA. Koleś co naprawia kazal mi się trzymać z daleko od DSG. Jeśli sprzedawca w salonie na moje pytanie o DSG radził mi gwarancje rozszerzoną wziąć to o czymś świadczy.Drugi sprzedawca ze skody jak rozgladalem sie za OIII z Dsg też mi odradzał i powiedział że sam sobie też by nie kupił, powiedział że sporo ma rozżalonych klientów powiedział że skrzynia według niego jest za delikatna. Co do spalania oleju przez TSi polecam fora skoday audi i VW tam ludzie piszą o rocznikach 2013, 2014 i starszych. OIII 1,8 TSI 180 PS jest nowym silnikiem i też koleś sie żali że mu ciągnie olej.
Bump: żeby była jasność ja nie mówię o braniu oleju 0,5 na wymianę tylko 0,5 na 3kkm Bump: Jeden kolega z forum sam napisał że ma 2,0 TSI i to prawda że chłepcze ,szczególnie w ruchu miejskim Bump: I pocieszają się że to przez olej CASTROL a ja renaultem jeżdżę na Castrolu i mi nie bierze |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
![]()
Słuchajcie. A porównajmy Mondka do konkurencyjnego Volvo S60.... design może ekstrawagancki ale gdy się popatrzy na paletę silników i wyposażenia to Volvo potrafi zaskoczyć
Tapnięte z Szajsunga MkIV
![]() |
#23 |
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
![]()
Ceną chyba. Za Chinola nie warto tyle kasy dać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
![]()
Przecież Chinole mają tylko 30% udziałów.
![]() |
#25 |
![]() Imię: Slawek
Model: Smax Titanium S
Silnik: 163KM
Rocznik: 2013
|
![]()
Rożnica w podstawowej wersji to 5000€ na dzis, sporo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#26 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
|
![]()
W Volvo dają duże upusty na V60 ale i tak będzie drożej. Auto fajne ale po jeździe próbnej nie zapłaciłbym więcej niż za Mondeo. Serwis Volvo tez się ceni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
Btw są nowe zdjęcia: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pełne rozmiary: http://i.imgur.com/cdugL61.jpg http://i.imgur.com/oi4BgGP.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2018
|
![]()
Oczywiście Passat będzie lepiej wykonany, ale na boga - on z zewnątrz jest nudny jak flaki z olejem :| W tłumie to się po prostu gdzieś zgubi... A te listwy chromowane na górze reflektorów to jakaś tragiczna pomyłka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
|
![]()
Zastanawiam się nad opcją aktywnego tempomatu, który dodatkowo wyposażony jest w Pre-Colision Assist. Ciekaw jestem od jakiej prędkości Pre-Colission jest aktywny bo tempomat aktywuje się dopiero od 40km/h. I ciekawe czy Pre-Colission spełnia to samo zadanie co Active City Stop w mieście przy małych prędkościach. Ktoś wie więcej na ten temat?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
![]()
Pre-Collision Assist to tylko rozbudowany system Active City Stop, który widzi pieszych, nic więcej.
Aktywny tempomat jest ogólnie super. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|