|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
11-05-2020, 18:48 | #21 | |
ford::amateur
Imię: Robert
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2015
|
Odp: bagażnik dachowy do kombi
Cytat:
|
|
11-07-2020, 20:17 | #22 |
ford::beginner
Imię: Rafał
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue 150 KM
Rocznik: 2019
|
Kombi, relingi zintegrowane - miejsca montażu belek bagażnika
Witam, mam Mondeo kombi (2019r.) i chciałem zamontować bagażnik dachowy (Atera Signo RTD). Mam jednak problem z wyborem pozycji belek.
W instrukcji Forda nic nie znalazłem na ten temat. W instrukcji bagażnika jest tylko, żeby belki były w odległości od siebie ok. 70 cm i żeby montować bagażnik tam gdzie reling ma pełną wysokość. To daje dosyć duże pole manewru. Czy istnieją jakieś rekomendowane miejsca do montażu belek w kombi? Czy są pozycję lepsze i gorsze (poza takimi które są wykluczone że względu na kształt bagażników rowerowych czy boxa)? Dodam jeszcze, że po przeglądzie zdjęć w internecie widzę, że większość montuje pierwsza belkę na wysokości słupka B. Wolałbym jednak przesunąć ją bardziej do przodu. Czy są jakieś przeciwwskazania? Pozdrawiam Rafał |
11-07-2020, 21:47 | #23 |
FCP member
Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Odp: Kombi, relingi zintegrowane - miejsca montażu belek bagażnika
Montujesz gdzie chcesz.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
27-06-2023, 13:24 | #24 |
Imię: Daniel
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 up180KM
Rocznik: 2016
|
Odp: Kombi, bagażnik dachowy - jaki wyborać
Witam. Podgrzeje trochę temat bo również potrzebuje kupić bagażnik dachowy do mk5 kombi. Bagażnik do sporadycznych wypadów 3-4 x w roku. Raz z boxem na camping raz z 4 rowerami na wycieczkę. Nigdy nie używałem tego rodzaju gadgetow a na rynku jest tego multum a i rozpiętość cenowa spora. Może doradzicie jakieś konkretne modele dopasowane do mondka nie za miliony monet(npThule) pod boxa/4 uchwyty rowerowe lub doradzicie na co zwracać szczególną uwagę przy wyborze bagażnika.
|
25-06-2024, 18:53 | #25 |
Imię: Leszek
Model: Modeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
Bagażnik i boks dachowy Mondeo MK5 Kombi
Serwus
nie chcę kupować żadnego oryginalnego bagażnika (w konsekwencji też boksu) tj. Thule itp. Szukam używanych i niekoniecznie najwyższej półki i nie wierzę, że jeśli sprzedawca opisuje, że jest do mercedesa to nie pasuje do innych aut. Zapewne chodzi o sam kształt a raczej profil relingów (zintegrowanych). Dodatkowo, czy każdy boks będzie pasował do obojętnie jakiego bagażnika? W zasadzie to chyba największym problemem jest wg mnie dopasowanie bagażnika do relingów, tak żeby wszystko idealnie się "trzymało" Dzięki za jakiekolwiek rady. Zdrówka! |
Tagi |
bagażnik |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|