|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
24-08-2021, 23:13 | #11 |
ford::professional
Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
|
Odp: Szarpanie, dławienie silnika, aż do zgaśnięcia 1.6 TDCi
Sterownik nie powinien się uszkodzić przy zwartym wtrysku, ale..., zawsze jakieś ale jest i możliwe że właśnie jest uszkodzony PCM.
09-10-2021, 07:14 | #12 |
ford::amateur
Imię: Wojtek
Model: Ford focus
Silnik: 1.8cdti
Rocznik: 2004
|
Część.m9j fokus gaśnie przy wciśnięciu gazu pochwili traci moc świeci kontrolka świec żarowych i czek.ciezko namiezy. Jaka przyczyna??stawiają u mechanika na czujnik pompy paliwa.Ma ktoś jaka większą wiedzę i pomysły??
Bump: Część.m9j fokus gaśnie przy wciśnięciu gazu pochwili traci moc świeci kontrolka świec żarowych i czek.ciezko namiezy. Jaka przyczyna??stawiają u mechanika na czujnik pompy paliwa.Ma ktoś jaka większą wiedzę i pomysły?? |
09-10-2021, 07:48 | #13 |
ford::professional
Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
|
21-10-2021, 00:43 | #14 | |
ford::amateur
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Ostatecznie u drugiego mechanika-elektronika zostało potwierdzone, że to usterka sterownika. Zamówiłem używkę z aledrogo, mechanik wymienił, przyjechałem odebrać, a tu ten sam problem, odpalił ale go dławiło i zaraz "Awaria silnika, konieczny serwis" - okazało się, że kody wszystkich wtryskiwaczy są nieprawidłowe, a mechanik mówił że przegrał ze starego sterownika całą pamięć. Dlaczego wszystkie kody były nieprawidłowe skoro wymieniony został jeden???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatecznie samochód został na kolejny dzień, zostały prawidłowo wpisane kody wtryskiwaczy, odebrałem początkiem września, no i od tego czasu jest ok niby... Pierwszy mechanik dał mi wtrysk, sprawdziłem go zewnętrznie i faktycznie uwalony elektrycznie, więc może jednak pechowo było zwarcie i poszedł wtrysk wraz ze sterownikiem? Natomiast wiem, że na 99% pierwszy mechanik perfidnie mnie oszukał regenerując pompę wysokiego ciśnienia (robił znajomy jego to i pewności czy to wykonane nie mam), no i też policzył sobie za sprawdzenie 1 wtrysku, gdzie był to jego błąd bo źle odczytał z kompa, który jest 1., a który 4....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Dragon10 ; 20-11-2021 o 17:09 |
|
Tagi |
gaśnie silnik , paliwo , szarpanie silnika |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|