Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-05-2024, 19:56   #11
wienio1000
ford::beginner

Imię: Wiesław
Model: Kuga MK1
Silnik: 2000TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: 2008 Układ kierowniczy - usterka

Tak czytam i czytam i po jeździe po wertepach zaświeciło się na liczniku wszystko co możliwe i naście błędów, skasowałem przez elma. wystarczył mi (na oczy) jeden błąd 1900 -"komunikacja magistrali". wymontowałem licznik przelutowałem styki gniazda na liczniku, zero błędów i jeździ do dziś. jest to typowa usterka forda. zazwyczaj warsztaty wymieniają różne czujniki, zazwyczaj te na które wskazują błędy.

wienio1000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2024, 00:36   #12
Malenstwo05
ford::amateur

Imię: Magdalena
Model: Ford Kuga Titanium 4x4
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 2008 Układ kierowniczy - usterka

Witam wszystkich! Podepnę się pod temat bo nie mogę zrobić nowego tematy bo coś blokuje.
Mam problem z moją Kugą I (2012) 2.0 TDCI 163 KM a dokładniej z układem kierowniczym.
A mianowicie jakiś czas temu posypała się maglownica po czym została wymieniona ale kierownica dużo ciężej chodziła niż wcześniej przed jej zmianą. Pojechałam do mechanika posprawdzał stwierdził że to pompa ( w między czasie czekania na nową część stara aż wybuchła) więc została wymieniona. Po wymianie pompy dodatkowo wystąpiły takie jakby przeskoki w kierownicy przy mocnym skręcie w lewo i w prawo. Kierownica nadal ciężko chodzi. Mam 3 tryby ustawienia kierownicy: komfortowy sportowy i normalny przed wymianą maglownicy była duża różnica pomiędzy nimi a teraz na wszystkich to samo. I dodatkowo po puszczeniu kierownicy auto samo zmienia tor jazdy raz ciągnie na prawo A raz na lewo. Była robiona geometria 5d i wszystko jest git opon nie ścina a samochód jedzie jak chce. Mechanik twierdzi że tak ma być ale wiem że tak nie może się dziać. Pomocy może ktoś ma jakiś pomysł co to może być za usterka? PomocyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Malenstwo05 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
ford , układ kierowniczy , usterka

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania