Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-06-2019, 21:40   #1
jacek8521
ford::amateur
 
Imię: Jacek
Zarejestrowany: 04-06-2018
Model: Focus
Silnik: 1,6 tdci 95km
Rocznik: 2013
Postów: 3
Domyślnie radio wyłacza się po chwili na zgaszonym silniku

Witam,pacjent focus 1.6 diesel 95 km 2013 r. Przy zgaszonym silniku radio gra parę minut po czym się wyłącza i nie możliwości włączenia aż do uruchomienia silnika dodam że po wymianie akumulatora problem nie zniknął.Proszę o pomoc.

jacek8521 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-06-2019, 10:35   #2
edmun
ford::expert
 
Avatar edmun
 
Zarejestrowany: 08-02-2014
Skąd: Birmingham UK
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Postów: 3,065
Domyślnie Odp: radio wyłacza się po chwili na zgaszonym silniku

Jest to normalne zachowanie.
Lepiej jest zgasić auto, otworzyć drzwi, zamknąć i dopiero włączyć radio (przyciskiem).
Będzie pracować dłużej (ale też nie ciągle).

Natomiast nie musisz odpalać auta jeśli zgaśnie.
Wystarczy otworzyć i zamknąć drzwi lub załączyć zapłon.
__________________
MK3 Estate, Titanium X, 1.6 EcoBoost 182KM (GB) - wzzziuummm...
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-06-2019, 09:20   #3
Pshemack
ford::average
 
Imię: Przemek
Zarejestrowany: 17-06-2016
Skąd: Warszawa
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6 tdci duratorq
Rocznik: 11.2012
Postów: 79
Domyślnie Odp: radio wyłacza się po chwili na zgaszonym silniku

Cytat:
Napisał jacek8521 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy zgaszonym silniku radio gra parę minut po czym się wyłącza i nie możliwości włączenia aż do uruchomienia silnika
To że wyłącza się po chyba 10 minutach jest normalne, ale to że nie można go włączyć bez uruchamiania silnika normalne nie jest. U mnie włącza się wciskając przycisk/gałkę (on/off/volume).
Pshemack jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-06-2019, 20:00   #4
jacek8521
ford::amateur
 
Imię: Jacek
Zarejestrowany: 04-06-2018
Model: Focus
Silnik: 1,6 tdci 95km
Rocznik: 2013
Postów: 3
Domyślnie Odp: radio wyłacza się po chwili na zgaszonym silniku

Właśnie chodzi o to że nie da się włączyć radia po załączeniu zapłonu, tylko po uruchomieniu silnika, i w tym problem. Czytałem instrukcje i wiem ze radio wyłącza się po 10 min od zgaszenia auta ale potem powinno się dać go normalnie włączyć w tryb 1 godzinny ale u mnie nie da się go wogóle włączyć dopiero po odpaleniu silnika.
jacek8521 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-06-2019, 19:25   #5
edmun
ford::expert
 
Avatar edmun
 
Zarejestrowany: 08-02-2014
Skąd: Birmingham UK
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Postów: 3,065
Domyślnie Odp: radio wyłacza się po chwili na zgaszonym silniku

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - zgasiłeś silnik, radio pochodziło 10 minut i się wyłączyło tak? I nie możesz włączyć? Tak? Otwórz i zamknij drzwi i spróbuj jeszcze raz. Najlepiej to otwórz i zamknij drzwi zanim radio zgaśnie samo. Przy otwarciu drzwi radio i tak powinno zgasnąć, ale wtedy jak je włączysz ręcznie to radio przełącza się w tryb tej pracy na całą godzinę.
Jeśli zgaśnie po 10-ciu minutach, to bez otwarcia i zamknięcia drzwi radio nie powinno Ci pozwolić włączyć je ponownie.
__________________
MK3 Estate, Titanium X, 1.6 EcoBoost 182KM (GB) - wzzziuummm...
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2019, 10:59   #6
jacek8521
ford::amateur
 
Imię: Jacek
Zarejestrowany: 04-06-2018
Model: Focus
Silnik: 1,6 tdci 95km
Rocznik: 2013
Postów: 3
Domyślnie Odp: radio wyłacza się po chwili na zgaszonym silniku

Sytuacja opanowana zrobiłem reset synca i wszystko działa jak powinno. Dzięki za porady Pozdrawiam.
jacek8521 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.