Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-04-2018, 22:34   #11
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: Smax Titanium S
Silnik: 163KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Demontaż deski rozdzielczej

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

reszta tez tam jest

Stary 08-04-2018, 00:18   #12
bombonik
ford::average

Model: S-Max, S-Max Mk2 ST-Line
Silnik: 1.8tdci, 2.5 HEV
Rocznik: 2006, 2022

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miejsce montażu oryginalnego wzmacniacza zostało odkryte już przez konstruktorów Forda. Tak się składa, że znajduje się pod deską rozdzielczą z lewej strony.
Ja do tego odkrycia jeszcze nie doszedłem - szukałem miejscówki po prawej, w okolicach schowka pasażera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może jakiś link do fotki/schematu albo czegoś w tym guście...?
I jakie wymiary ma oryginalny wzmacniacz?

EDIT
Poised, rozkręciłeś...? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez bombonik ; 14-04-2018 o 23:15
bombonik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2024, 09:46   #13
Rastii
ford::amateur

Model: S-MAX
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2007

Witam bardzo bym prosił o pomoc i jakieś wskazówki odnośnie demontażu deski rozdzielczej w ford s-max MK1
Rastii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2024, 18:40   #14
BobMF
ford::advanced

Imię: Bob
Model: S-Max / Focus
Silnik: 1.8TDCI / 1.6EB
Rocznik: 2006 / 2012

Zaczynasz od odpięcia akumulator, wyjęcia dywaników, foteli, rozbierasz tunel środkowy, opuszczasz kierownicę, rozbierasz schowek, klapki pod szybą, środkowy schowek/głośnik, listwa ozdobna, radio, odpinasz wiązki kabli... dalej nie dotarłem, ale pewnie też słupki trzeba rozebrać.
Musisz odnaleźć śruby mocujące, po drodze pewnie znajdziesz kolejne kroki o których nie pomyślałem (rozbierałem całkiem inne auto).
Kokpit może być przyklejony do grodzi masą bitumiczną, może być kiepsko z oderwaniem.

Bump: Zaczynasz od odpięcia akumulator, wyjęcia dywaników, foteli, rozbierasz tunel środkowy, opuszczasz kierownicę, rozbierasz schowek, klapki pod szybą, środkowy schowek/głośnik, listwa ozdobna, radio, odpinasz wiązki kabli... dalej nie dotarłem, ale pewnie też słupki trzeba rozebrać.
Musisz odnaleźć śruby mocujące, po drodze pewnie znajdziesz kolejne kroki o których nie pomyślałem (rozbierałem całkiem inne auto).
Kokpit może być przyklejony do grodzi masą bitumiczną, może być kiepsko z oderwaniem.
Stary 02-10-2024, 07:59   #15
Parch

Imię: Rafał
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał BobMF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
opuszczasz kierownicę
Kierownica, zwijak, przełącznik zespolony, moduł kierownicy do zrzutu. Czyli najpierw trzeba się nauczyć jak zdjąć airbag kierownicy.
Cytat:
Napisał BobMF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pewnie też słupki trzeba rozebrać
Osłony słupków A do zrzutu.
Cytat:
wyjęcia dywaników, foteli
Foteli koniecznie wyjmować nie trzeba (ja nie wyjmowałem), ale zawsze to bez foteli łatwiej operować kokpitem podczas wyjmowania/wkładania.
Cytat:
Tu już Cię poniosło. Żadnych mat bitumicznych, dachówek, blachy falistej tam nie ma. Odkręcony kokpit wyjmuje się bez większych problemów, nawet w pojedynkę. Przy montażu wskazana jest pomoc drugiej osoby.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-10-2024, 20:27   #16
BobMF
ford::advanced

Imię: Bob
Model: S-Max / Focus
Silnik: 1.8TDCI / 1.6EB
Rocznik: 2006 / 2012

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu już Cię poniosło. Żadnych mat bitumicznych, dachówek, blachy falistej tam nie ma.
Ty to jak zwykle swoje parchate hejtowskie wstawki musisz wrzucić.
Jak napisałem wyżej, rozbierałem inne auto, więc nie wiem jak to jest przy grodzi.
Stary 03-10-2024, 07:44   #17
Parch

Imię: Rafał
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Cytat:
Jak napisałem wyżej, rozbierałem inne auto, więc nie wiem jak to jest przy grodzi.
No to jak nie wiesz, to nie pisz.

Autorowi zapytania chodziło raczej o to, żeby go ktoś za rękę poprowadził i wskazał konkretnie - co, gdzie, jak. Zatem Twoje porady, dotyczące innego auta (mata bitumiczna? Hmmm. KAMAZ?) możesz sobie o kant rzyci potłuc.

Cytat:
parchate hejtowskie wstawki
Nie rozróżniasz hejtu od konstruktywnej krytyki.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania