![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Roman
Model: Puma 2020
Silnik: 1.0
Rocznik: 2020
|
![]()
Pomocy!
Jadę jutro na serwis akurat 4 letnim przegląd. Mam gwarancję jeszcze rok. Podczas szybszej jazdy 90-140km/h drży kierownica. Najbardziej kiedy zbliżam się do ok 3 tys obrotów i to utrzymuje. Z początku myślałem, że taki asfalt porowaty jest i stąd te wibracje. Ale nie! Kiedy tylko nacisnę sprzęgło drżenie od razu ustaje. Co to jest?? Bardzo proszę o podpowiedź. Puma 155KM, manual. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-04-2022
Model: Ecosport
Silnik: 1.0 125
Rocznik: 2021
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziękuję. Auto ponownie w serwisie. Wibracje raz mniejsze raz większe. Serwisant obok stwierdził na dzień dobry, że problemu "nie widzi".
[Edit] serwis wymienił wałek układu kierowniczego, za co odpowiadało okazjonalne klikanie kierownicy przy manewrowaniu i część związana z luzami na lewarku. i rzeczywiście to jest już super zrobione. Wibracje niestety pozostały, może mniejsze, ale dalej wyczuwalnie jest. Mam pojezdzić.. Ostatnio edytowane przez musso87 ; 21-09-2024 o 10:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Edit 2: Oprócz wymiany drążka i maglownicy, zastosowałem Ceramizer do regeneracji silnika CS Ceramizer 4g,
i przyznam, że po przejechanych 1200km przerosło to moje oczekiwania. Silniczek w tą zimę działa jak pszczółka. Trudno to jednym słowem opisać, ale praca silnika jest zdecydowanie wygładzona. Wibracje przy 3 tyś są, ale już nie takie odczuwalne jak wcześniej. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|