![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Jakub
Model: EcoSport
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam wszystkich.
Mam taki problem zamiast wyświetlania faktycznych kilometrów wyskakują cztery XXXX. Przy włączonym zapłonie czy odpaleniu kilometry wyświetlają się normalnie lecz po ruszeniu samochodem zamiast km są XXXX i tak za każdym razem. Dodam samochód po żadnej kolizji wcześniej było wszystko ok. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? i co może być tego powodem? Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez SRS ; 07-07-2024 o 15:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Bawiłeś sie softem w liczniku? Zwłaszcza tym do korekty przebiegu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
nie nic takiego nie robiłem
chodzi mi jeszcze jedno po głowie samochód był u mechanika na wymianie kulek w skrzyni i mówił by się tam dostać musi zdjąć łapę i razem z tym cała półkę od akumulatora. a do tej półki jest przymocowany jakiś komputer czy mógł coś uszkodzić przy podpinaniu? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez jakubDriver ; 07-07-2024 o 17:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Naprawdę nikt się z czymś takim nie spotkał?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Problem rozwiązany uszkodzony wsad w Pamięci licznika
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
Konkretniej?
Poleciała kość pamięci, czy rozsypał się soft? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Kość cała rozsypał się wsad. Jest to do zrobienia lecz potrzeby licznik o tych samych numerach by skopiować wsad i wgrać w ten uszkodzony. Ja zdobyłem inny licznik i cały został podmieniony a ustawienia ściągnięte po vin Ostatnio edytowane przez Speedo ; 26-07-2024 o 10:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
Nadal mało wiarygodne tłumaczenie, zapewne usłyszane od kogoś kto siadł na licznikiem.
Jeśli hardware,to tylko wymiana elementu i ogranie "czymkolwiek" co ma sens, można się bawić w edycję posiadanego wsadu eeprom,jak ktoś ma zacięcie, lub jeśli mimo wszystko wsad w uszkodzonym jest cały to można go wykorzystać. Jak software to jw.,tylko bez pierwszej części zabawy. Kolega po prostu kupił dawcę i bez wgłębiania się w szczegóły dał go do przygotowania pod swoje auto, ale do tego to wielkiego filozofa nie potrzeba. Cała zabawa polega na tym, żeby zrobić tak,aby nie było śladu po swojej robocie. Przy odpowiednio dużym samozaparciu, można ustawić "wszystkie literki i cyferki" w kopi, że mało kto odnajdzie różnice z oryginałem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Nie wiem jak to jest nie znam się opisałem jak koleś mi powiedział. Licznika o tych samych nr. nie mogłem znaleźć EU niedrogo więc została podmiana licznika. W ASO zaśpiewali mi za wymianę 3100zł. Jakoś wcześniej na forum nikt nie był mi w stanie pomóc.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czemu kolega wcześniej nie opisał co i jak zrobić tylko po tym jak ja opisałem to wymądrza się. Najlepiej nie pomóc ale później wytykać błędy Bump: Temat uważam za zamknięty Ostatnio edytowane przez Speedo ; 26-07-2024 o 10:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
Kolega nie zamowil usługi diagnozy z opcją jasnowidzenia, a moja szklana kula ma wakacje.
Trzeba było dostarczyć auto na diagnozę, ale koledze nie chciało się, a teraz ma żal, mimo że kupno dawcy za 200zl to nie jest jakiś finansowy Mount Everest. Ostatnio edytowane przez Antej ; 25-07-2024 o 18:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|