![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::amateur
![]() Imię: Kuba
Model: S max Titanium 07'
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Panowie albo ja za duzo i moze zawile napisalem, albo nie doczytaliścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tą rurę tam tyle co wymieniłem, ale został bród którego nie do końca wiedziałem jak usunąć. Podsumowując. W wolnej chwili co w najbliższych paru dniach chyba nie nastąpi, wyczyścić przez lanie czymś po IC zeby swobodnie powoli spłynęło. Następnie woda z mydłem i szukać gdzie puszcza banie bo to będzie najprawdopodobniejsza przyczyna ? Tylko jak napryskać ew. Od tylu na IC czy tam gdzies nie ma dziurki? Czy jest tam na tyle miejsca, ze da rade to zrobic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
![]()
Cześć,
Mi falowanie mocy na wyzszych biegach ustalo po wymianie czujnika kopiowania turboGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie w 100% jak dam buta na 6 biegu to troszke faluje... Błędów brak wiec nie mam pojecia co to moze bycGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wygrawerowane na szkle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ford::average
![]() Imię: Magdalena
Model: S max
Silnik: 2 TDCi
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam wszystkich.
Mam ogromną prosbe o przeanalizowanie filmiku ktory wam tu wrzuce. Chodzi dokladnie o to czy napiecie czujnika pokazująca -0.01 jest ok? Czy wartość ta nie powinna sie zmieniac podczas jazdy? Propozycja ktoregos tam mechanika z koleji to KALIBRACJA tegoz wyzej wymienionego czujnika. Auto nie zbiera sie, w skrocie tak na szybko opisze: zawory nowe, szczelność, pompa Vakuum sprawdzone,turbina po regeneracji z nowym czujnikiem kopiowania. Wtryski sprawdzone,przepływka sprawdzona, przepustnica wymieniona, dpf czysty. Filtry powymieniane. Reszty nie pamietam😅 jak jakis pomysl to pytac Link do wykresu nagrany bardzo amatorsko🤭 od startu do praktycznie zatrzymania. Pedal wciskany w podłogę 😅 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
brak mocy tdci , turbo |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|