![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
![]()
Ja u siebie ma masę małych pęcherzyków, a czasami bąbelki po 5-10 mm. Pali mi normalnie, nie szarpie w czasie jazdy i w ogóle, paliwo mi się nie cofa. Ale też chciałem je wyeliminować. Wymienić oring przy filtrze czy co?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford focus
Silnik: 2.0 TDCI
|
![]()
tak.był gdzies we wrzesniu.ciezko bylo go odpowietrzyc wiec uzylismy troche plaka..nie.rano jade do pracy i rano wychodze odpalam no i jest taka lipa.jezeli jest ciepło nie ma takich objawow ale i tak motor nie chodzi rowno od razu tylko po chwilii.jak jest zimno jak ostatnio to jest taka lipa jak na filmie.
Ostatnio edytowane przez rafus77 ; 09-12-2020 o 19:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Imię: Rafał
Model: Ford focus
Silnik: 2.0 TDCI
|
![]()
odpowietrzylem układ jeszcze raz ale już bez plaka. na zbiorniku pokazało o 120 km że mogę zrobić więcej, ale dalej źle odpala. znajomy po obejrzeniu filmu mówi że te stukanie to na 90% krzywa korba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::average
![]() Imię: Bartosz
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
Ok, ja już swoją fokę naprawiłem. Wymieniony został zawór VCV i PCV, filtr paliwa był nie szczelny jak trzeba i pojawiały się bąbelki powietrza. Pompa po wymianie zaworów już nie wyje, powietrza w układzie nie ma, auto odzyskało wigor a silnik kulturę pracy. Auto śmiga jak powinno. Według komputera spalanie spadło o litr. Za tydzień czeka mnie trasa 1500km więc zobaczymy jakie spalanie faktycznie będzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: 30-01-2021
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 2.0 TDCi
|
![]()
Witam wszystkich. Mam problem z powracającym błędem P2263. Pacjent Focus mk2 2008 rok 2.0 136 km silnik PSA. Świeci się Check. Wyczyścilem filterek zaworu N75. Przestał cykać i wydawać taki dźwięk [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Ale błąd nadal pozostał. Auto nie dymi na czarno. Praktycznie wcale nie dymi. Dziury w dolocie też raczej brak. Objaw to brak mocy. Chciaz na większych obrotach jakby się wkręcał. Przy obrotach 1800-2000 lekkie szarpanie. Błąd powraca zaraz po skasowaniu. Błędy niestałe to błedy ESP, zbyt wysokiego ciśnienia doładowania, zbyt niskiego ciśnienia doładowania i błąd egr (kodów błędów nie pamiętam). Na turbine raczej bym nie zrzucał, tym bardziej że większość osób po wymianie turbiny lub regeneracji miała dalej to samo. Ktoś wie jak temu zaradzić?
Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Adamm556 ; 09-01-2022 o 19:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
focus mk2 , turbo |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|