![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-02-2022
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, muszę wymienić uszczelkę pod kolektorem w s-max 2.0 tdci rocznik 2008. Zastanawiam się czy jest opcja wyjęcia kolektora górą po wcześniejszym rozłączeniu z turbiną? Oczywiście demontując EGR itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::beginner
![]() Imię: Greg
Model: Ford Galaxy MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI @180KM 430Nm
Rocznik: 2010
|
![]()
Turbina nie wyjdzie górą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyjdzie dołem bez ruszania sanek, trzeba rozpiąć przegub i wyjąć półoś.
![]() |
#13 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
|
![]()
wymieniałem turbo parę dni temu w smaxie 2008, wyszło dołem z kolektorem bez opuszczania sanek i rozpinania półosi bez problemu, w zasadzie jak nakrętki się od kolektora odkręcą (zapewne ze szpilkami) to najwięcej zabawy jest z tą zapyziałą plastikową rurą od powietrza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-02-2022
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
|
![]()
Dziękuje za podpowiedzi.
Wydaje mi się, że od góry po demontażu podszybia, egra i całej reszty klamotów sam kolektor bez turbiny powinien przejść. Czekam z robota na cieplejszy okres i zobaczę jaką drogę demontażu obiorę. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
galaxy mk2 , regeneracja , turbo |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|