![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 | |
ford::amateur
![]() Imię: Rafal
Model: Ford Fusion
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
Możesz coś więcej powiedzieć o tych typach silnika? Z tego co ja wyczytałem to podobno silniki 2.0 w rocznikach 2017 do 2019 miały problemy po modyfikacji układu chłodzenia. Nie mówię że mam rację, chciałbym się dokształcić. Jakby nie było, będąc w Szwecji nie znając rynku, nie robię tego. Poza tym koszty tutaj były by zbyt wysokie na jakiekolwiek naprawy. Zatem poszukuje sprawdzonego serwisu który podejdzie do tematu kompleksowo.? Zdiagnozuje co i jak, naprawi i przy okazji nie naciągnie na niepotrzebne koszty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::advanced
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
![]()
Niestety, ale jak faktycznie okaże się że winny blok, bo tak wychodzi po roczniku silnika, to możesz faktycznie poprawić fabrykę, montując już poprawiony blok, z tego co gdzieś kiedyś czytałem i widziałem, to faktycznie pasuje od nowszej wersji bez problemu i pozbędziesz się problemu.
Współczuje, tym bardziej że świeżo co kupiłeś auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo Mk5
Silnik: Ecoboost 1.5 160KM
Rocznik: 2018
|
![]()
k_rafal - czy udało Ci się w końcu zrobić ten remont?
Jeżeli tak to gdzie go w końcu zrobiłeś? Co było zmieniane? Ile zapłaciłeś? Wydaje mi się, że mam podobny problem w swoim 1.6 ecoboost z 2018 i rozglądam się za jakimś sensownym warsztatem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
![]() Imię: CEZARY
Model: Fusion
Silnik: 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Imię: Radoslaw
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
|
![]()
Ja bym raczej obstawiał na pękniętą uszczelkę pod głowicą I to niestety w najgorszy mozliwy sposób (plyn chlodniczy w oleju silnikowym). Niestety te motorbike (2.0 Ecoboost) po lifcie I "ulepszeniu" mającym wyeliminować przegrzewanie się silnika, stay się jeszcze horsze. W USA wniesli pozew zbiorowy przeciwko Fordowi I mowi się tam o naprawie (a wlaściwie wymianie) WSZYSTKICH Ecoboostow 2.0 z lat 2015-2018(19) na nowe w namach akcji serwisowej. Sprawa jest w toku. Szczczelina pomiedzy cylindrami w bloku (mająca zapewnić lepsze chlodzenie) powoduje że uszczelka w tym miejscu jest naprawdę wąska i strzela. Silniki padają jak muchy po 100k-130k kilometrow. Masakra. Dodatkowo uchodzenie plynu chlodniczego (do komory silnika (po zgaszeniu auta) podniesienie ciscienia w zbiorniczku wyrownawczym, moze spowodiwać totalne zarznięcie silnika (jak ktoś nie zakuma I pojedzie dalej).
Zastanawiam się ile wytrzyma uszczelka jesli tylko naprawi się na starym bloku? Koszt - planowanie bloku I glowicy, nowa uszczelka, nowy rozrząd, olej, robocizna - 10-15tys? A polata nastepne 100.000 może?? I to przy oszczednym deptaniu na pedal gazu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie na razie probuje zalatać "złotym specyfikiem" do uszczelniania chlodnic. Ale tak naprawde to rozwiazaniem jest tylko nowy blok "poprawiony" po 2019r. Ostatnio edytowane przez radwic75 ; 17-09-2024 o 20:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Imię: Marcin
Model: Escape
Silnik: 2.0
|
![]() Cytat:
A jaki "złoty specyfik" teraz lejesz? Ja też już mam wszystkie objawy "znanej" usterki Forda i myślę doraźnie zalać to K seal. W stanach z tego co mi wiadomo lali na to Blue devil. Ja mam Escape2017. Ostatnio edytowane przez elephant ; 10-10-2024 o 13:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Imię: Radoslaw
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
|
![]() Cytat:
Jak nie pomoże to chyba odstawię auto do "profa" na wymianę tulej na potządne i kompleksowy remont. Kupilem GLA 250 z USA i juz zrobiony, więc mogę poswięcić trochę czasu i kasy na Fuzyjkę. Nie chce sprzedawać za groszę jako uszkodzonego i tez nie lubię wsadzać ludzi na minę. Jak zrobię Fusiona porządnie to zostawię jako drugie auto już chyba na stałe. Lubię tę wygodę i 250km pod maską. Myślę ze po wstawieniu ulepszonych tulei pobawię się nim troszkę. Więcej koników i trochę twardsze zawieszenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. będzie fun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez radwic75 ; 12-11-2024 o 01:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-10-2005
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011r
|
![]() Cytat: