![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#451 |
ford::advanced
![]() Imię: danwit2
Model: Escape / Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost / 3.5 V6
Rocznik: 2017 / 2017
|
![]()
to takiej opcji w Edgu nie ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: C-max / Edge
Silnik: 1.8tdci / 3.5 v6
Rocznik: 2008 /2018
|
![]()
Panowie pytanie pewnie głupie ale nie znalazlem Odpowiedzi. Czy tylne lampy od wersji titanium beda pasowaly do wersji sel. Edge z 2018 przedlift.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
![]() Imię: Michał
Model: Edge
Silnik: 3.5
Rocznik: 2017
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Tak. Będą pasowały ale wymagają kodowania. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 28-03-2025 o 13:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
![]()
Cześć wszystkim!
Jestem świeżym posiadaczem Forda Edge Titanium z rocznika 2018/2019 w wersji amerykańskiej (USA). Zależy mi na samodzielnym przekodowaniu go na specyfikację europejską (EU). Zrobiłem już pewien research, ale chciałbym się upewnić i poprosić Was o wskazówki. Moje pytania: 1 Przekodowanie z USA na EU: Co dokładnie trzeba przekodować przy takiej adaptacji )? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, na co zwrócić uwagę, co jest obowiązkowe, a co opcjonalne? 2 Jak sprawdzić dokładne wyposażenie: Mam radar w przednim zderzaku, ale nie wiem, czy obsługuje pełen aktywny tempomat (pełny zakres prędkości), czy tylko coś prostszego (np. do jazdy miejskiej). Jak dokładnie sprawdzić pełną listę wyposażenia mojego Edge'a i dowiedzieć się, jakie systemy (np. AFS, IHS, aktywny tempomat, czujniki martwego pola itp.) są faktycznie zainstalowane? 3 Schematy i numery części: Czy możecie polecić sprawdzone źródła (np. strony internetowe lub katalogi online), gdzie mógłbym znaleźć schematy, rysunki techniczne i przede wszystkim numery części kompatybilne konkretnie z moim Fordem Edge? 4 Polecany specjalista w okolicach Wrocławia lub Katowic: Jeśli nie dam rady z kodowaniem samodzielnie, to do kogo najlepiej udać się w okolicach Wrocławia lub Katowic w celu profesjonalnego przekodowania? Dzięki wielkie z góry za wszystkie podpowiedzi! ✨ Pozdrawiam serdecznie! Ostatnio edytowane przez MCZARNY ; 27-03-2025 o 14:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
W Katowicach bez problemu. Co do reszty - zamiast tracić czas na pytania - sugeruję poczytać sobie ten wątek od początku.
![]() |
![]() |
#456 |
![]() Imię: Wloczynet
Rocznik: 2022
|
![]()
Cześć
Mam wersję Titanium z Kanady 2022 rok. Jest po konwersji ale zostały mi 3 kwestie i potrzebuję z nimi wskazówek: TCU Mój moduł telemetryczny ma numer NU5T-14H074-FGJ. Wedle jednego ze sklepów pasuje do tego modelu NU5T-14H074-FGE, ale raz że kosztuje 4000zł a dwa że nie jest dostępny. Jak mogę znaleźć inny, pasujący do mojego auta model TCU? 230V Auto ma gniazdo 110V i wiem, że trzeba wymienić inwerter i gniazdo. I tu dwa pytania. Z tego co widzę inwerter jest pod siedzeniem pasażera. Jak trudno się do niego dostać? Rozbierał ktoś? Drugie: czy kabel między inwerterem a gniazdem trzeba też wymieniać czy może będzie pasował? Z góry dziękuję też za uwagi typu "A po co Ci to?" Wiem po co. Sync 4 Mam spolszczony Sync 4 w wersji 915. Wiem, że są nowsze np. mające inne ikony na górze, dodatkowe gry etc. Auto jest podpięte do domowego Wifi ale nie znajduje aktualizacji i podobnie mapy nadal są kanadyjskie. Czy można innymi metodami zaktualizować Sync i mapy? Forscan coś może tu pomóc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
![]()
1. Pasuje od innych. Jaki, no wiem, ale nie powiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zapytaj chatgpt. on tez wie, chociaz u mnie jest inny model.
2. kabel pasuje, demontaz na kolanach. gniazdo 110v w sumie to wyrwalem, bo po dobroci nie chcialo wyjsc. pewnie jest lepsza metoda ... ale mialem juz nerwa. tu masz gniazdo i lokalizacje zaczepow [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] "a po co ci to" akurat wazne pytanie, bo jak pod laptopa , ladowarke , czy inna elektronike, to prawdopodobnie będą ona dzialac i na 110v. ja zmienilem calosc na 220v i chyba nie uzylem tego gniazda ani razu od 5 lat. Zostawisz cos w gniezdzie , dzieciak kopnie i cos polamie. 3. poszukaj , kto w PL to robi dobrze. Znajdziesz. Bydgoszcz , Krakow i ...pewnie jeszcze kilku ludzi. Choc pewnie juz ktos sie moze do ciebie odezwal na priv. jest tu zakaz polecania uslugodawców.
![]() |
#458 |
![]() Imię: Wloczynet
Rocznik: 2022
|
![]()
Bardzo dziękuję. ChatGPT pozytywnie mnie zaskoczył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
|
![]()
Witajcie.
Poszukuję info jak zmienić fale na parzyste dla Edge ale po lifcie (2019) ? Coś na pewno się różni od przelifta, bo nie działa. Udało mi się włączyć polski język (bez aktualizacji SYNCa), Wersja 3.4 Chodzi o forscan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
części , lakierowanie , naprawa |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|