![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Fusion Ambiente Silver X
Silnik: 1.4 80 KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Uwaga na oszusta na OTOMOTO
Użytkownik: ANDRZEJ Obecność: Od 2015 roku (3 lata) Ogłoszenie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Opis: W tygodniu zadzwoniłem do gościa, by porobił mi fotki tego auta i wysłał je gdziekolwiek (OTOMOTO lub e-mail), to w odpowiedzi dostałem, że ma 5 klientów w kolejce i żeby dowiadywać się o te zdjęcia w weekend. Gdy przyszła ta sobota, ponownie zadzwoniłem do faceta, czy by porobił zdjęcia i mi je wysłał, to w kolejnej odpowiedzi dostałem, że ma 3 klientów i żeby znów zadzwonić do niego tego samego dnia gdzieś po 14:00 (telefon wykonałem gdzieś między 11:00 a 12:00). Tym razem dałem mu trochę więcej czasu i zadzwoniłem o godzinie 15:30, pytanie te same a w odpowiedzi otrzymuje, że samochód został sprzedany i że za chwilę ogłoszenie zniknie. W międzyczasie wyszedłem sobie na dwór, pospacerować, gdy wróciłem do domu, postanowiłem sprawdzić, czy nadal jest ogłoszenie, patrzę, a tu nadal wisi te ogłoszenie i w dodatku, pojawił się numer VIN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To ja telefon w rękę, dzwonię i dowiaduje się dlaczego tak a nie inaczej, to on mówi, że ma już te zdjęcia i mi je wyślę wieczorem. Na drugi dzień w niedzielę, wstaje, odpalam kompa, pierwsze co sprawdzam pocztę, a tam, zonk, nie ma nic. Nie dość że oszust to jeszcze mu łaskę robisz, że zdjęć nie chcę wysłać. Opierdzieliłem gościa i na tym się skończyło. Radzę uważać na takich cwaniaków co kombinują, jak ominąć sprawdzenie auta.
![]() |
#12 |
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
![]()
Za bardzo sie napaliłeś. Wszyscy handlujący autami (i częściami) są krętaczami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Jak rzadko zgodzę się z weuek.
Ale ze co? Chciales kupic przez Kup teraz i wyslka listem po obejrzeniu tych zdjęć? Czy zdjęcia to taki fetysz przy kupnie auta? Vin, na bęben, jak nic nie wyjdzie to pytać o stan techniczny. Potem jechać obejrzeć i zweryfikować. Jak po drodze cos nie zagra, to odpuszczać. Taki towar, taki rynek. Obie strony beda kombinować. Z rozmowy wiecej wyniesiesz niz ze zdjec, ktore beda zawsze tak robione zeby wady pomniejszyc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
Dowiadywałem się o tym samochodzie, że ma to i tamto, że tyle km ma przejechane, ale nie rozumiem tego, dlaczego facet nie chciał wysłać mi tych durnych fotek. Sam mówił że porobił i obiecał, że je wyślę a i tak guzik, nic nie ma w skrzynce, ani na OTOMOTO :/
2008 FordFusion Ambiente Silver X 1.4 80 KM (Salon Polska [Po FL]) | Czas jest niesłychanie ważny, więc nie trać go na jakieś pierdoły, tylko zacznij działać. Ostatnio edytowane przez Tomos ; 04-02-2018 o 17:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
![]()
Po drugim telefonie i kłamstwie po prostu bym to olał, napił się piwa i szukał kolejnego auta. To sprzedającemu ma zależeć... wśród nas jest masa złodziei i oszustówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trzeba ich olewać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Imię: Mann
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0
Rocznik: 01
|
![]()
Tomos masz rzut kamieniem żeby zobaczyć tego fusiona, najlepiej gościa od razu od oszustów oczernić. Podczas tego spaceru mogłeś podejść i zobaczyć.
Nie musisz jechać na drugi koniec Polski. To nie Tom Z RPA, który czeka w mailu na Twoje dane adresowe i numer konta bankowego. Cytat:
Ostatnio edytowane przez mondeo_user ; 04-02-2018 o 17:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Czyli fotki to jednak fetysz.
Po co auto jak brak prawka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
![]() Cytat:
2008 FordFusion Ambiente Silver X 1.4 80 KM (Salon Polska [Po FL]) | Czas jest niesłychanie ważny, więc nie trać go na jakieś pierdoły, tylko zacznij działać. Ostatnio edytowane przez Tomos ; 04-02-2018 o 17:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
![]()
Nawet jeśli auto kosztuje 10 tyś zł to trzeba zachowywać się jak człowiek, a nie z obcego potencjalnego kupca robić debila.
Za dużo aut już kupiłem by bawić się w takie prośby i bajki. Przy kupnie Focusa bardzo duża firma leasingowa też mogła mnie zlać, to tylko jeden tani Focus wsrod ich ogromnego asortymentu. Jednak traktowali mnie pierwszorzednie z dużym zainteresowaniem , odpowiadali bardzo szczegółowo na wszystko i nie byli w ogóle nahalni. Kulturka |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|