![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-03-2018
Model: S-Max, S-Max Mk2 ST-Line
Silnik: 1.8tdci, 2.5 HEV
Rocznik: 2006, 2022
|
![]()
Niezła akcja... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aaale w takim razie gdzie jest funkcja, o którą mi chodzi...? O ile w ogóle gdzieś jest? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Nie ma też trybu "działaj bo ja chcę byś działał", to to jest sprzeczne z pojęciem 'hybrydowości'. W plug-in'ach jest włącznik 'trybu elektrycznego' - czyli 'jedź na prądzie dokąd się da', ale w hybrydzie nie ma tej baterii co by miała dać taką mozliwość...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 09-07-2024 o 22:53 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
A ja właśnie chcę, żeby "działał, bo chcę" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda, że się nie da. Codziennie auto robi 4x po 2km. Czyli silnik jest nieustannie zimny i co chwilę na zimno się odpala. Oprócz tego raz na jakiś czas leci długa trasa po autostradzie. W zasadzie, w obu przypadkach hybryda jest bez sensu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ciekawe, jaki to będzie miało wpływ na jego trwałość... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 31-12-2018
Model: Ford S-Max
Silnik: był 2.0 TDCI 163 Km, jest 2.5 FHEV 190km
Rocznik: był 2014, jest 2022
|
![]() Cytat:
Napisałeś już że nie da sie wymusić pracy silnika spalinowego. Ale może w takim razie w kompie dałoby się jakoś zmienić (podwyższyć) wartość parametru minimalnej temperatury silnika przy której komp. pozwala przejść w tryb w pełni elektryczny (wyłączyć silnik spalinowy) ? Podejrzewam że wartość tego parametru ustawiona jest tak by zadowolić ekologów, a niekoniecznie dla dobra silnika... I drugie pytanie - nie ma przycisku od autohold w smax (w kudze fhev wiem że autohold jest). Tez nie da się w maxie tego jakoś choćby na stałe włączyć ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Znalazłem taką rozpiskę:
SCCM 724-01-01 xxxx xXxx xx: 0 = Triple flash disabled 4 = Two flashes 6 = Default Triple flash operation 7 = Turn signal stays on until canceled 8 = Four flashes A = Five flashes C = Six flashes E = Seven flashes oraz taką: 0 = 1 flash & OUC False 1 = 1 flash & OUC True 2 = 1 flash & OUC False 3 = 1 flash & OUC True 4 = 2 flash & OUC False 5 = 2 flash & OUC True 6 = 3 flash & OUC False 7 = 3 flash & OUC True 8 = 4 flash & OUC False 9 = 4 flash & OUC True A = 5 flash & OUC False B = 5 flash & OUC True C = 6 flash & OUC False D = 6 flash & OUC True E = 7 flash & OUC False F = 7 flash & OUC True Z obydwu wynika, że trzeba by 6tkę zmienić na 4kę i powinno śmigać. Czy jest jakieś ryzyko uwalenia/uceglenia auta, czy spokojnie mogę spróbować zmienić i sprawdzić, czy zadziała? Ze znalezionych dyskusji wynika, że nie zawsze ta zmiana działa... Ostatnio edytowane przez bombonik ; 08-09-2024 o 20:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|