Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-06-2019, 18:52   #381
sopelos
ford::beginner
 
Avatar sopelos
 
Imię: Szymon
Zarejestrowany: 12-07-2011
Skąd: Chojnice
Model: S-max
Silnik: 2.0 cdti
Rocznik: 2007
Postów: 44
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Cytat:
Napisał pepero Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masa i fioletowy jeśli jest faktycznie 4.5 v to to żarówka się zajarzy, jeśli nie a miernik pokazuje napięcie to już masz winnego. Podobnie z drugim kablem gdzie masz 14 v tak samo. Jest to tak zwane sprawdzanie pod obciążeniem.



pozdrawiam

Bump: Masa i fioletowy jeśli jest faktycznie 4.5 v to to żarówka się zajarzy, jeśli nie a miernik pokazuje napięcie to już masz winnego. Podobnie z drugim kablem gdzie masz 14 v tak samo. Jest to tak zwane sprawdzanie pod obciążeniem.



pozdrawiam
Dzięki bardzo.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

sopelos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2019, 20:16   #382
maslog
ford::beginner
 
Zarejestrowany: 21-08-2007
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Postów: 20
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Moi drodzy a powiedzcie jaką macie temperaturę z kratek nawiewu przy włączonej klimie?
U mnie leci 10stopni! Usawienia na LO bez względu na rodzaj obiegu. Nie jestem w stanie schłodzić wnętrza.
Byłem nabić i wyczyścić klimę. Weszło ( w zasadzie nabito) 600gram czynnika.
To jakiś dramat. Czy u was jest podobnie? Tak słabo?
__________________
masło
maslog jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2019, 21:41   #383
Danielo_82
ford::specialist
 
Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
Postów: 839
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Przy +30 st na zew, to i tak nieźle.
Danielo_82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2019, 22:13   #384
szneider
ford::average
 
Avatar szneider
 
Imię: Tomasz
Zarejestrowany: 30-04-2015
Skąd: Bydgoszcz
Model: S-MAX MK1
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Postów: 106
Domyślnie Odp: Nie działa klima

U mnie dzisiaj przestała chłodzić, jeszcze w sobotę działała. Dwa tygodnie temu sprawdzana i nabijana, wymieniony czujnik ciśnienia. Trzeba przyznać tak jak to inni już pisali, że tak ****ianej klimy to nie miałem w żadnym aucie. Niby chłodzi, ale to nie jest to co w innych autach. Tak samo słabo działa u kumpla w S-maxie 2008 r.
szneider jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-06-2019, 05:03   #385
weuek
Zablokowany
 
Zarejestrowany: 17-10-2014
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
Postów: 5,935
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Bo ten składacz aut wie jak zrobić z zamawianych części coś gorszego niż inni składacze robią z tych samych gratów. ;-)
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-06-2019, 06:27   #386
maslog
ford::beginner
 
Zarejestrowany: 21-08-2007
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Postów: 20
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Cytat:
Napisał Danielo_82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy +30 st na zew, to i tak nieźle.
Nieźle?
To najgorsza klima jaką użytkowałem w aucie. Zawsze były to temperatury rzędu 2-5 stopni. A tu 10. Myślałem że coś jest zapsute
__________________
masło
maslog jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-06-2019, 15:25   #387
szneider
ford::average
 
Avatar szneider
 
Imię: Tomasz
Zarejestrowany: 30-04-2015
Skąd: Bydgoszcz
Model: S-MAX MK1
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Postów: 106
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Dzisiaj po kilku dniach nie działania, zaskoczyła i działała do momentu, aż jej nie wyłączyłem. Radość była krotka niestety, po wyłączeniu i ponownym włączeniu już nie chciała ponownie zaskoczyć. Na kompie brak błędów, ciśnienie 9,4 bar, wentylator działa, sprzęgiełko załącza, słychać jak zmieniają się obroty silnika. Musze chyba zacząć szukać drugiego kompresora.
szneider jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-06-2019, 22:24   #388
ArturMazur
ford::amateur
 
Imię: Artur
Zarejestrowany: 12-06-2019
Skąd: Bełchatów
Model: s max
Silnik: 2.5
Rocznik: 2009
Postów: 1
Domyślnie Odp: Nie działa klima

witam, na wstępie pozdrawiam forumowiczów jestem tzw. świerzak.. u mnie w esie 2.5 klima zachowuje się tak...rano odpalam auto włączam klimę i wszystko śmiga..przejadę 5km zgaszę auto ponownie odpalę i klima raz zaskoczy ale w 90% już NIE. nie gasząc auta przejadę po pierwszym odpaleniu przejadę 250km tyle mi się udało. Co zaobserwowałem po zdjęciu klemy klima nadal działa...Pytanie moje brzmi.. czy to może być czujnik ciśnienia? zacznę od tego.. wymienię na nowy..będę opisywał może ktoś ma podobnie to się przyda... albo i miał...to czekam z niecierpliwością na podpowiedź co to może być ...? Nadmieniam klima po servisie.. nabita odgrzybiona. Pozdrawiam
ArturMazur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-06-2019, 08:04   #389
pawelpps
ford::average
 
Imię: Paweł
Zarejestrowany: 15-09-2018
Skąd: Ząbki
Model: S max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Postów: 50
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Cytat:
Napisał maslog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moi drodzy a powiedzcie jaką macie temperaturę z kratek nawiewu przy włączonej klimie?
U mnie leci 10stopni! Usawienia na LO bez względu na rodzaj obiegu. Nie jestem w stanie schłodzić wnętrza.
Byłem nabić i wyczyścić klimę. Weszło ( w zasadzie nabito) 600gram czynnika.
To jakiś dramat. Czy u was jest podobnie? Tak słabo?
Kolego 600g to całkowita ilość czynnika więc albo układ masz dziurawy albo bardzo konkretnie przewalili ilość r134a. Klima wcześniej chłodziła chociaż trochę ?
pawelpps jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-06-2019, 20:36   #390
kleryk
ford::advanced
 
Imię: Piotr
Zarejestrowany: 12-04-2015
Skąd: Mielec
Model: S-Max FL
Silnik: 2.0 Duratec-HE 145KM
Rocznik: 2010
Postów: 251
Domyślnie Odp: Nie działa klima

Ja dzisiaj zafundowałem sobie mechaniczne czyszczenie parownika i kratek wentylacji (wygląda to dużo lepiej niż zwykłe ozonowanie) i po całej operacji, plus wymiana filtra na nowy, przy temp zewn 33st. po kilku minutach na obiegu zamkniętym i nawiewie 4 zeszła temperatura do 5st. w kratce środkowej.

A przy okazji napiszcie czy dobrze myślę, jeśli po włączeniu klimy słyszę popiskiwanie paska podczas załączania kompresora i nawet czuć szarpniecie mocy silnika to kończy się sprzęgło kompresora czy cała sprężarka?
kleryk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
kod , s-max


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.