Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stary 15-08-2017, 14:06   #1
wojtas9975
ford::amateur
 
Zarejestrowany: 20-12-2012
Model: Focus
Silnik: 1600
Rocznik: 2011
Postów: 5
Domyślnie Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Witam,
Z racji że na liczniku było już blisko 160 tys postanowiłem wymienić rozrząd tym bardziej że rożnie bywa z przebiegami, moja nadgorliwość to raczej wielki błąd jak się okazało.
Oddałem auto do mechanika całkiem dobrego, rozrząd wymienił to odbieram auto i na desce check engine to mowie że coś jest nie tak, mówi przyjdź jutro będzie zrobiony, stwierdził ze to czujnik wału i wymienił. Okazało się że to nie to i już nie można go zapalić tylko raz na palka go zapalił i podpiął komputer bez błędów, później ze zawory się zacięły, okazało się ze nie, auto trafiło do serwisu forda, a tam stwierdzili ze iskrę ma, ciśnienie trzyma, paliwo podaje, wtryski sprawdzili rozrząd ustawiali na nowo po swojemu aby mieć pewność ze wszystko jest ok, nowe oprogramowanie generalnie wszystko jest aby go zapalić, i co? dalej nie zapala tylko kręci. Może ktoś z was spotkał się już z takim przypadkiem albo zna jakąś przyczynę w serwisie forda jest już 3 tygodnie i nic nie wiedzą, tylko szukają no ale ile można


Ostatnio edytowane przez SRS ; 15-08-2017 o 17:25 Powód: wszyscy wiedzą że to Ford Focus 2011-2014 po to jest prefix
wojtas9975 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2017, 19:12   #2
wojtas9975
ford::amateur
 
Zarejestrowany: 20-12-2012
Model: Focus
Silnik: 1600
Rocznik: 2011
Postów: 5
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Właśnie się okazało ze serwis forda nie koniecznie był uczciwy w swoich zapewnieniach co w nim robili, tak naprawdę juz nie są wstanie powiedzieć co robili, tłumaczą się tym ze tamci pracownicy w już nie pracują i nikt nic nie wie. Więc jak ktoś ma jakieś propozycje to czekam na jakąś odpowiedz. Dziś podobno wyciągali wałki ( z tydzień temu też już je wyciągali i były dobre) chciałem dziś zabrać te auto no ale było rozkręcone, więc pewnie zrobię to jutro
wojtas9975 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2017, 20:12   #3
Hooch180
ford::specialist
 
Imię: Maciej
Zarejestrowany: 05-03-2017
Skąd: Gliwice
Model: Focus Mk2 Hatchback (Ghia)
Silnik: 2.0L DURATEC-HE
Rocznik: 2005
Postów: 508
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Propozycji nie mam. Ale aż cieżko nie skomentować jakości serwisów w Twojej okolicy.
Jeżeli "dobry" mechanik zepsuł silnik po wymianie rozrządu a potem go nie potrafił naprawić to nie chcę wiedzieć jaki jest "zły".
A to że ASO kłamie i kombinuje to standard. Nie daj się tylko naciągnąć na ich sztuczki.
Hooch180 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2017, 21:36   #4
Erwinek!!
ford::average
 
Imię: Pawel
Zarejestrowany: 03-09-2014
Skąd: Frankenthal/Niemcy
Model: Ford focus mk2
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2006
Postów: 102
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Nie wiem tez byłem świadkiem podobnej histori z Fordem skorpionem ,auto po podniesieniu na podnośnik przestało odpalać kręciło i nic. Byli nawet dwa dni ludzie z Forda ale nie bardzo sobie radzili. Ostatecznie było coś z wiązkami kabli. Daj znać jak się problem rozwiaze
Erwinek!! jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2017, 22:51   #5
Hooch180
ford::specialist
 
Imię: Maciej
Zarejestrowany: 05-03-2017
Skąd: Gliwice
Model: Focus Mk2 Hatchback (Ghia)
Silnik: 2.0L DURATEC-HE
Rocznik: 2005
Postów: 508
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Cytat:
Napisał Erwinek!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Byli nawet dwa dni ludzie z Forda ale nie bardzo sobie radzili.
Z doświadczenia wiem, że w ASO jak czegoś się nie da naprawić przez komputer to mają już problem.
Hooch180 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2017, 23:38   #6
cezarg1410
ford::professional
 
Avatar cezarg1410
 
Zarejestrowany: 24-03-2009
Skąd: Podlasie
Model: Focus MK2 & Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI & 1.6 TDCI
Rocznik: 2009 & 2012
Postów: 1,180
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie dość że robią plastik, to jeszcze remontują "plastikiem"

komuno wróć
Rozumiem że nie ma. Takiego tematu w którym nie napiszesz idiotycznego komentarza o jakości nowych fordow?
Autorze. Chyba największy błąd to zabranie auta od pierwszego mechanika. Trzeba było gnebic do oporu.
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2017, 23:55   #7
dzwiedziu
ford::average
 
Imię: Adrian
Zarejestrowany: 26-07-2017
Skąd: Piekary Śląskie
Model: Focus mk3 Kombi/Trend
Silnik: 1.6 tdci 115KM
Rocznik: 11-14 2014
Postów: 119
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Serwisy forda to kłamią i robią w bambuko każdego bez wyjątku.
U mnie w okolicy są co najmniej trzy i teraz mają upust na rozrząd 30%.
Przy tym upuście trzeba zapłacić Katowice 1500zł, Chorzów 1550zł, Gliwice mają to w czterech literach bo czwarty dzień wyceniaja i nie umią oddzwonić, czyli bez upustu to jakieś 2200zł - hahaha śmiech na sali, a części i tak pochodzą od psa. A cena kompletnego, oryginalnego rozrządu z pompą wody to okolice 700-800, kit ina 400-500zł.
Jako że miałem wcześniej peugeota to podskoczyłem sobie do Bytomia, do Lubosa (w/g mnie bdb serwis), mechanicy pooglądali silnik, "tak, to nasz tylko z innym osprzętem" i wycenili bez żadnych upustów na 1600zł (rozrząd + pompa + płyn chłodzący + rok gwarancji).

Ostatnio edytowane przez dzwiedziu ; 18-08-2017 o 00:07
dzwiedziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2017, 18:47   #8
AnTok
ford::beginner
 
Avatar AnTok
 
Imię: ANIA
Zarejestrowany: 12-07-2017
Skąd: Bydgoszcz
Model: MONDEO MK4 TITANIUM
Silnik: 1.6 benzyna EcoBoost 160 KM
Rocznik: 2012
Postów: 28
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Witam,
ja mam Mondeo MK4 EcoBoost i też po wymianie rozrządu.
Tydzień po, w trakcie jazdy, auto straciło moc.
Po prawie sześciu tygodniach "napraw" i dwóch mechanikach (temu drugiemu wystarczyły niecałe 2 tyg. na diagnozę), okazało się, że to TURBINA.
Po odłączeniu turbiny odpalił i wtedy komputer pokazał błędy, coś z powietrzem (wcześniej nic nie wykazywał).
W środę powinnam w końcu odebrać auto.

p.s. jeśli chcesz sobie o tym poczytać, to proszę. Wpisałam, że po "wymianie wtrysków", bo tak myśleliśmy. Teraz już nie wiem co było przyczyną. Może zwyczajnie zbiegło się w czasie.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
__________________
Myślę jedno, robię drugie, mówię trzecie, czwarte wiem, a piąte przeczuwam. Jestem kobietą!

Ostatnio edytowane przez AnTok ; 18-08-2017 o 18:49
AnTok jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2017, 13:25   #9
wojtas9975
ford::amateur
 
Zarejestrowany: 20-12-2012
Model: Focus
Silnik: 1600
Rocznik: 2011
Postów: 5
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Na pewno sprawdzimy wersje z turbiną, jak nie pomoże obecna diagnoza jaką jest uszkodzony komputer/sterownik. Został on już wyciągnięty i mechanik który oddał go do ASO daje go do sprawdzenia ewentualnej naprawy, ponieważ miał już taką sytuacje z uszkodzonym komputerem po naprawie wszystko było ok auto normalnie odpalało. Niestety ASO nie dysponuje zapasowym komputerem, bo mało jest taki aut, więc czekamy na sprawdzenie komputera, oby to było to, a uda mi się jeszcze nim gdzieś wyjechać w te wakacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtas9975 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-09-2017, 20:04   #10
wojtas9975
ford::amateur
 
Zarejestrowany: 20-12-2012
Model: Focus
Silnik: 1600
Rocznik: 2011
Postów: 5
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6 150 km nie odpala po wymianie rozrządu

Witam, ponownie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chciałbym zakładać kolejnego tematu więc tu się was zapytam. Otóż komputer poszedł do serwisu i są zablokowane jakieś kanały 2 z 4, tak mi powiedziano, nie wiem nie znam się na tym. Tylko jest problem serwis zajmujący się naprawą od tygodnia nie potrafi odblokować komputera i jutro odpowiedzą ostatecznie czy są wstanie to zrobić, ale nadziei już nie mam . Znacie jakieś serwisy z polecenia zajmujące się takimi naprawami? Odmówiono naprawy w Gdyni i Poznaniu jak usłyszeli że to do EB. Jak tak to proszę was o jakieś kontakty do serwisów.
wojtas9975 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
ecoboost


Narzędzia wątku

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy Kraków
Regeneracja turbosprężarek

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.