![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Roman
Model: Kuga III Titanium X AWD
Silnik: 2.0Ecoblue 190KM
Rocznik: 2013
|
![]()
Witam wszystkich
Jestem szczęśliwym posiadaczem Kugi 2.0 Ecoblue od niecałych dwóch lat (nówka salon) i w ostatni piątek otrzymałem piękne pismo z Forda z akcją serwisową 24E06 celem aktualizacji oprogramowania modułu PCM jak i sprawdzenia czy nie mam pękniętego DPF-u. Tak się zastanawiam czy po tej aktualizacji auto nie będzie się jeszcze gorzej zbierać niż przed. Czy wiele osób użytkujących Kugi dostało już to wezwanie i czy ktoś był już w serwisie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Imię: ROBERT
Model: KUGA
Silnik: 2.0 150 km ecoblue MHEV
Rocznik: 2020
|
![]()
Tak byłem. Pierwsze moje zapytanie w serwisie doradcy brzmiało,,czy wgranie nowego programu przez przypadek nie jest wymuszone przez eco....... i czy nie zostanie ograniczona moc silnika ? Po przejechaniu ok.100 km nie zauważyłem zmiany na minus w dynamice auta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: KUGA MK3 Vignale / Focus MK2FL
Silnik: 2.0 Ecoblue 190km AWD A8 / 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2021/2010
|
![]()
ja najpierw jadę na stacje diagnostyczna żeby sprawdzili czy filtr nie jest już pęknięty , jak jest walnięty biorę pismo od diagnosty i niech od razu wymieniają na nowy...Ford w tym piśmie zastrzegł ze jak masz pęknięty filtr to do przebiegu 160k lub 10 lat użytkowania wymienią na nowy w ramach gwarancji , ja mam już prawie 125k przejechane...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: Kuga MK3 Vignale/ Puma MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue 190KM A8/ 1.0 EcoBoost 155KM DCT7
Rocznik: 2021/ 2022
|
![]()
Ile czasu trwa sama akcja? Przy okazji, nie wiecie moze jaka jest obecnie specyfikacja oleju do 2.0 ecoblue 190KM?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|