![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Grand C-max 1.5
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2016
|
![]()
Witam, wymieniłem przednią szybę bo poprzednia grzała pasami. Wczoraj chciałem skorzystać z tej funkcji ale nie grzała w ogóle. Dzisiaj sprawdzałem przy lusterku czy jest napięcie ale go nie było. Wyjąłem przekaźnik i wsadziłem ponownie bo wyglądał na sprawny, od razu się załączył i napięcie poszło na styki, z tym że bez wciskania przycisku grzania... caly czas podaję napięcie pomimo wciskania przycisku grzania szyby. (Szybę na razie rozłączyłem) (silnik odpalony).
Gdzie szukać przyczyny? Czy to jest jakaś automatyczna funkcja grzania szyby przy niskich temperaturach czy co? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
A jak to wyłączyć? Forscanem da radę? Jeżeli tak to gdzie szukać tej opcji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
![]()
Forscanem da się zrobić tak, żeby samo nie grzało (w konfiguracji zaznacza się obecność PTC, pewnie błąd konfiguracji przy tym się pojawi). Wyłączenie właściwe raczej przez UCDS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Dzięki, zależy mi właśnie na tym żeby automatycznie samo nie grzało, jest jakieś FAQ gdzie w jakie opcje wejść żeby to wyłączyć krok po kroku?
I przy okazji, gdzie mogę zmienić parametry akumulatora? (Gdzie wejść dokładnie) Bo bms nie doładowuje za dużo i mam napięcie 12V... Nowy aku Yuasy. Może ktoś jest z okolic Łomży co by mi to ogarnal? Ostatnio edytowane przez Kajren ; 18-11-2023 o 13:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Trzeba mieć odpowiedni kabel i laptop z Forscanem (z licencją rozszerzoną). Jak tego używać jest do poszukania na forum/YT. Samo grzanie automatyczne wyłączy się po zmianie w centralnej konfiguracji (BCM main) parametru PTC na "with PTC". BMS w tym samym miejscu się wyłącza (można też po prostu wypiąć złącze z dwoma cienkimi kablami z klemy ujemnej).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Witam po przerwie, dziękuję za nakierowanie. Podłączyłem laptopa na vlinkerze mc wi fi, forscan extended połączyło się bez problemu ale przy próbie wejścia w BCM main wyskakuje ze failed i przerywa procedurę... dlaczego tak się dzieje?
Ostatnio edytowane przez Kajren ; 01-12-2023 o 14:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Grand C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
|
![]()
Robienie czegokolwiek po wifi i bluetooth to proszenie się o uziemienie auta. jak padnie cokolwiek a bardziej niż pewne ze padnie bo to nie stabilne połączenie to zostanie ci sama buda i nie odpalisz auta . A stawianie auta na nogi trochę czasu i pieniędzy kosztuje. Kup porządny kabel ściąg program na lapka i wtedy sie baw.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|