![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Wiem, że bardzo trudno na to wpaść (wymagana inteligencja i odwaga...) - dlatego tak nieśmiało to proponuję... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 11-06-2024 o 12:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: ford kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Mam forda Kugę z 2019 roku chciałem zrobić aktualizację map i wyskoczył mi taki błąd: SIGN_ERR02 Bardzo proszę o wyjaśnienie co on oznacza. Wszystkie pliki pobrane ze strony FORD.PL Z góry serdecznie dziękuję. P.s na zdjęciach kod błędu i dane dotyczące sync 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
|
![]()
![]() |
#14 |
![]() Imię: Jan
Model: ford kuga
Silnik: 1.5
|
![]()
Dziękuję za odpowiedź
Czy może wiesz jakieś szczegóły dotyczące tego błędu, chodzi mi o to czy jest on związany z np. uszkodzeniem paczki instalacyjnej lub innego problemu, Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Vignale Hybrid
Silnik: 2.0
|
![]()
No tak, mądrego to i warto posłuchać. Żal będzie kiedyś zakopać taką głowę. Jeśli uważasz że przed napisaniem posta nie sprawdziłem co piszą gdzie indziej to się mylisz. Tak więc jeśli jie chcesz pomóc to poprostu jie przeszkadzaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
A oprócz owego "czytania i sprawdzania" coś Kolega też ZROBIŁ??!! Bo wspomnieć o tym to jakoś tak "umnęło"... Może jednak tego typu "wynurzenia" trzeba by zacząć od opisania: "zrobiłem to i tamto...." Przecież w podanych "na tacy" wynikach jest napisane wyraźnie: "...wszystkie możliwe opcje...". Jeśli się spróbowało faktycznie WSZYSTKIE i rezultatów pozytywnych brak - to może dopiero wtedy jest temat do zgłaszania tutaj? I wtedy jedyna sensowna porada parę razy już tu padła: "urządzenie na stół" i renimacja metodą "stołową"...
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) OK. co zrobiłem... z tego co znalazłem na wszystkich forach, to raczej wynikało z winy pendriva. Sprawdzałem na kilku różnych firm i pojemności od 16-64GB. Nic to nie dało. Resetowałem system (tym resetem z przycisków, bo na master reset cały system się wiesza) i od razu po resecie kiedy wkłada się pendriva z aktualizacją albo RW data cleaner dalej pojawiał się ten sam bład. różne wersje aktualizacji też nic nie dały. Zadałem pytanie bo albo robie coś źle albo coś przeoczyłem i dla tego u mnie nie działają sposoby które są opisane Ostatnio edytowane przez Speedo ; 20-06-2024 o 07:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Pendrive włożyć jak zgaśnie ekran po "ręcznym" (z klawiszy) resecie Sync3. BTW - na owych zagranicznych forach trochę co innego opisywano niż tu Kolega przytoczył w swej relacji z działań, ale i tak dopiero to co wyżej daje szansę wyjścia z impasu. Po prostu my tu dość często wiemy trochę więcej niż na owych zagranicznych forach...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-06-2024 o 21:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-08-2014
Model: Galaxy Titanium Aut.
Silnik: 2.0 ecoboost 243 kucyki
Rocznik: 2018
|
![]()
Cześć
Ostatnio samo z siebie coś złego stało się z moim Sync 3.4.23088 Nie mozna zaflaszować nowego firmware. Każda próba kończy się komunikatem INTL_ERR12. Po każdym odpaleniu auta okazuje się, że Sync jest zresetowany: wywalony język, godzina,telefon, navi. Poczytałem nieco na Cyanlabs o problemie. Piszę, że wynika to z przepełnienia partycji /fs/rwdata. Zgodnie z radą wytworzyłem RW Data Cleaner USB z poziomu Syn3 updater ale bez efektu, Kilka razy odpalałem ( oczywiście komunikat ERR12) i jestem tam gdzie byłem Użycie Interrogatora też kończy się klęską" ERR12 Jakieś rady ? EDIT: tedi_k Bóg zapłać w dolarach ( ja moge postawić 4 pak browaru ) "Pendrive włożyć jak zgaśnie ekran po "ręcznym" (z klawiszy) resecie Sync3." to było kluczowe zdanie którego jakoś nigdzie indziej nie widziałem Ostatnio edytowane przez abgar ; 02-07-2024 o 20:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() Cytat:
|