![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 | |
ford::beginner
![]() Imię: Dariusz
Model: Fusion
Silnik: 1.4 80KM
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Imię: Krzysztof
Silnik: 1.4 Duratec 80 KM + LPG
Rocznik: 2008
|
![]()
U mnie też czujnik prawych przednich drzwi przestał działać. Niestety aplikacje różnymi środkami nie pomogły. Rozebrałem drzwi do gołej blachy i wyjąłem zamek. Pomimo ponownej aplikacji rożnymi środkami, również to też nie przyniosło efektu. Czy wie ktoś może, czy jest możliwość rozebrać sam zamek i jak ewentualnie dostać się tam do środka? Były tylko trzy śrubki, które wykręciłem, niestety tutaj prawdopodobnie jest jakiś patent na otwarcie tego zamka.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
W każdym razie: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Potem jest gorzej. Czujnik jest połączony na sztywno cienką taśmą elektryczną, która lubi pękać. Jak pęknie taśma, zamek jest do wyrzucenia. Mi pękła. Dostaniesz się do czujnika. U mnie był zatopiony w plastiku obudowy zamka, nie było możliwości demontażu. Jednorazówka. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
|
![]()
Jednak nie zdecydowałem się na rozebranie samego zamka, za duże ryzyko jego uszkodzenia. Natomiast znając już mniej więcej, w którym miejscu i pod którym plastikiem jest ten czujnik, to przywaliłem mu jeszcze raz w to miejsce i sprężonym powietrzem i odrdzewiaczem i zaczęło działać. Może nie za pierwszym razem, ale drugie lub najpóźniej trzecie zamknięcie i jest ok (przedtem w ogóle nie działało). Być może jak odrdzewiacz zadziała na całą powierzchnię czujnika i jego okolic w ciągu kilku następnych dni, to zacznie działać permanentnie.
Bardzo uprzejmie dziękuję koledze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za cenne wskazówki. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
|
![]()
Witam Wszystkich
Niestety ten prawy przedni zamek, padł mi już całkowicie. Czy ktoś się może orientuje, czy jeśli go wymienię na używany z innego auta, ale tego samego modelu, to czy on automatycznie się skalibruje z całą resztą, czy trzeba będzie go jakoś kodować lub coś w tym stylu. Z góry dziękuję |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
|
![]()
w fusionie z 2008? to on sam się skalibruje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przecie to fiesta 20letnia, jakie kodowanie, czego, po co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat: