Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fusion

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-10-2022, 19:39   #51
Magikrealista2
ford::beginner

Imię: Dariusz
Model: Fusion
Silnik: 1.4 80KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Świeci kontrolka otwartych drzwi

Cytat:
Napisał Lasiu21 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

U mnie to samo prawe przednie drzwi , i już joba do głowy idzie dostać bo nie dość że kontrolka otwartych drzwi mi na desce rozdzielczej świeci, to na dodatek nie mogę zamknąć samochodu bo centralny zamek czy to z pilota czy kluczyka w drzwiach zamyka i zaraz otwiera. Więc mam pytanie gdzie znajduje się ten moduł GME żeby mu można było zrobić jak to ktoś ładnie wcześniej napisał "złoty mostek" na prawych drzwiach z przodu. Samochód ma 11 lat i pewnie w serwisie za wymianę zamka zapłacę jak za zboże.

Pacjent to Fusion rok 2011 1,6 16v benzyna

Jeśli jest opcja prosze o jakieś zdjęcia.
Miałem to samo i jakieś 2 lata temu zaaplikowałem do zamka sprej do połączeń elektrycznych, od tego czasu spokój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Magikrealista2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2024, 17:07   #52
Voyager_01

Imię: Krzysztof
Silnik: 1.4 Duratec 80 KM + LPG
Rocznik: 2008

U mnie też czujnik prawych przednich drzwi przestał działać. Niestety aplikacje różnymi środkami nie pomogły. Rozebrałem drzwi do gołej blachy i wyjąłem zamek. Pomimo ponownej aplikacji rożnymi środkami, również to też nie przyniosło efektu. Czy wie ktoś może, czy jest możliwość rozebrać sam zamek i jak ewentualnie dostać się tam do środka? Były tylko trzy śrubki, które wykręciłem, niestety tutaj prawdopodobnie jest jakiś patent na otwarcie tego zamka.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Voyager_01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-06-2024, 08:05   #53
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał Voyager_01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
prawdopodobnie jest jakiś patent na otwarcie tego zamka.
Odkręcasz kilka śrub, które są zalane klejem. U mnie była jednak zapieczona i zardzewiała i plastik pękł, ale może u Ciebie się uda.

W każdym razie:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Potem jest gorzej. Czujnik jest połączony na sztywno cienką taśmą elektryczną, która lubi pękać. Jak pęknie taśma, zamek jest do wyrzucenia. Mi pękła.

Dostaniesz się do czujnika. U mnie był zatopiony w plastiku obudowy zamka, nie było możliwości demontażu. Jednorazówka.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg c1.jpg (70.3 KB, 78 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg c2.jpg (82.0 KB, 83 wyświetleń)
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2024, 15:23   #54
Voyager_01

Jednak nie zdecydowałem się na rozebranie samego zamka, za duże ryzyko jego uszkodzenia. Natomiast znając już mniej więcej, w którym miejscu i pod którym plastikiem jest ten czujnik, to przywaliłem mu jeszcze raz w to miejsce i sprężonym powietrzem i odrdzewiaczem i zaczęło działać. Może nie za pierwszym razem, ale drugie lub najpóźniej trzecie zamknięcie i jest ok (przedtem w ogóle nie działało). Być może jak odrdzewiacz zadziała na całą powierzchnię czujnika i jego okolic w ciągu kilku następnych dni, to zacznie działać permanentnie.

Bardzo uprzejmie dziękuję koledze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za cenne wskazówki. Pozdrawiam
Stary 03-02-2025, 12:33   #55
Voyager_01

Witam Wszystkich

Niestety ten prawy przedni zamek, padł mi już całkowicie. Czy ktoś się może orientuje, czy jeśli go wymienię na używany z innego auta, ale tego samego modelu, to czy on automatycznie się skalibruje z całą resztą, czy trzeba będzie go jakoś kodować lub coś w tym stylu.

Z góry dziękuję
Stary 03-02-2025, 14:09   #56
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI

w fusionie z 2008? to on sam się skalibruje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przecie to fiesta 20letnia, jakie kodowanie, czego, po co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-02-2025, 10:17   #57
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w fusionie z 2008? to on sam się skalibruje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pod warunkiem zakupu zamka o takiej samej ilości pinów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
drzwi , fusion , kontrolka

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania