![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Escape
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam.
Posiadam Forda Escape z 2017r. Blokują mi się tylne prawe drzwi. Od środka mogę je otworzyć normalnie a od zewnątrz się nie da. Klamka chodzi normalnie. Jest tam jakiś przełącznik od takiej blokady? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
10 sekund szukania w Internecie jak wygląda taki zamek... Klamka połączona jest z zamkiem "właściwym" linką. No i pewnie ta linka wypadła z zaczepów/zaczep się ułamał itp...
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziś mi się udało zidentyfikować problem. Drzwi nie zamykają się z centralnego zamka. Tam jest obok "Zabezpieczenia przed dziećmi" jeszcze jedna podobna śrubka tylko czarna. Służy do manualnego zamykania drzwi (instrukcja obsługi). Jak się ją przekręci i zatrzaśnie drzwi to można je otworzyć tylko od środka pociągając dwukrotnie za klamke wew. Wczoraj kręciłem tym i dlatego wydawało mi się że drzwi się zablokowały od zewnątrz.
Drzwi działają normalnie (otwieraja sie i zamykaja od zewnątrz i od wewnątrz) natomiast nie działa centralny zamek. Jak zamykam z pilota to te drzwi nadal pozostaja otwarte a samochód dwukrotnie trąbi. Da się to jakoś samemu naprawić? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
Czy kolega sprawdzał czy do zamka dochodzi prąd => czy przy próbie zamknięcia/ otwarcia - jest impuls elektryczny pozdrawiam
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
|
|