Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl



Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-02-2019, 17:07   #1
sayamag
ford::average
 
Imię: Dariusz
Zarejestrowany: 10-05-2013
Skąd: Kraków
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Postów: 73
Domyślnie 1.6 16v Nie odpala...

Dzisiaj przyjechałem ze sklepu i na parkingu na wolnych obrotach zgasł i już nie odpalił.
Po przekręceniu stacyjki nie słychać pompy paliwa.
Przewody paliwowe puste( paliwa w zbiorniku ponad połowa).
Bezpiecznik sprawny ,przekaźniki zamieniłem z tym od świateł -nie pomogło.
Na przewodach przy pompie( pod siedzeniem) tylko na jednym przewodzie pojawia sie napięcie 2.6 v.
Który przewód jest zasilający i jakie napięcie mieć powinien ?
Gdzie jeszcze szukać?

sayamag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 17:14   #2
Tvvardy
ford::professional
 
Avatar Tvvardy
 
Imię: X
Zarejestrowany: 28-05-2012
Skąd: Szczecin
Model: OOOO
Silnik: 2.4 V6 170 Kucyków
Rocznik: Adekwatny do wieku
Postów: 1,692
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

W lewym słupku obok lewej nogi jest otwór w którym jest czujnik awaryjny włóż palec i sprawdź czy jest wciśnięty. Pewnie pompa padła, odpiąć przewód z listwy wtryskowej i sprawdzić czy jest ciśnienie.
Tvvardy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 17:30   #3
sayamag
ford::average
 
Imię: Dariusz
Zarejestrowany: 10-05-2013
Skąd: Kraków
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Postów: 73
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Sprawdzę ten czujnik awaryjny. Przy włączonym zapłonie ciśnienia w przewodach paliwowych nie ma.
sayamag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 18:17   #4
Marcin1982
ford::amateur
 
Imię: Marcin
Zarejestrowany: 24-02-2019
Skąd: Sędziszów
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
Postów: 2
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Witam również mam problem z odpalaniem akumulator wymieniony bo myślałem że to to ale niestety dziś znowu po przejechaniu ponad stu kilometrów zgaszony i już nie odpalił,???
Marcin1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 18:25   #5
sayamag
ford::average
 
Imię: Dariusz
Zarejestrowany: 10-05-2013
Skąd: Kraków
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Postów: 73
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Wyłącznik znalazłem z lewej strony (pasażera) i wydaje sie w porządku.
Wyjąłem akumulator bo już słabo kręcił i zdziwiło mnie że miernik pokazuje na akumulatorze 14.6 v...
sayamag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 19:30   #6
tomi002
ford::advanced
 
Zarejestrowany: 13-12-2012
Model: Focus 2
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
Postów: 490
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Jak na samym akumuatorze odłączonym od prostownika to zmień miernik.
tomi002 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 19:38   #7
sayamag
ford::average
 
Imię: Dariusz
Zarejestrowany: 10-05-2013
Skąd: Kraków
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Postów: 73
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Zmieniłem miernik...zawyżał o 2V ale i tak nieźle jak na rozładowany akumulator.
sayamag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 21:14   #8
sayamag
ford::average
 
Imię: Dariusz
Zarejestrowany: 10-05-2013
Skąd: Kraków
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Postów: 73
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Czy ktoś może napisać którym przewodem ( są cztery)idzie napięcie zasilające do pompy?
Chodzi mi o przewody które wchodzą do pompy pod siedzeniem.
Ewentualnie jak wyjąć kostkę od góry i ewentualnie czy nie będzie problemu z podłączeniem jej od góry...
Chcę sprawdzić czy dochodzi napiecie.
sayamag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 21:52   #9
waldek1221
ford::advanced
 
Imię: Waldek
Zarejestrowany: 22-05-2013
Skąd: Legionowo
Model: Focus MK2 FL/Focus MK1 FL
Silnik: 1,8 B(125)/1,8 TDCi(100)
Rocznik: 2009/2002
Postów: 327
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Cytat:
Napisał sayamag Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś może napisać którym przewodem ( są cztery)idzie napięcie zasilające do pompy?
Według schematu zielono-pomarańczowy.(1mm2).
waldek1221 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-02-2019, 07:57   #10
sayamag
ford::average
 
Imię: Dariusz
Zarejestrowany: 10-05-2013
Skąd: Kraków
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Postów: 73
Domyślnie Odp: 1.6 16v Nie odpala...

Po naładowaniu akumulatora samochód odpalił. Nie mam ładowania...
Dziwne bo wymieniałem alternator pół roku temu bo też padło ładowanie.
sayamag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.