Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-01-2015, 20:43   #21
leszekg
ford::amateur
 
Imię: Leszek
Zarejestrowany: 28-06-2010
Skąd: Elbląg
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2015
Postów: 7
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Wieku aku nie znam, nie zmieniałem od zakupu samochodu 1,5 roku temu. Warunki pracy raczej trudne - diesel + krótkie odcinki + 80A poboru prądu przez dwa wzmacniacze. Jutro poszukam Varta Silver Dynamic F18 na przeszczep. Odezwę się czy pomogło.

leszekg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-01-2015, 21:11   #22
chwileulotne85
ford::advanced
 
Avatar chwileulotne85
 
Imię: Robert
Zarejestrowany: 03-06-2014
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Model: Focus III Hatchback
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2012
Postów: 376
Domyślnie

Mam przeczucia, że to jednak wina słabej izolacji wiązki

Wysłane z mojego ZP980 przy użyciu Tapatalka
chwileulotne85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-01-2015, 19:47   #23
leszekg
ford::amateur
 
Imię: Leszek
Zarejestrowany: 28-06-2010
Skąd: Elbląg
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2015
Postów: 7
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Od trzech dni siedzi nowy Bosch S5 SILVER PLUS 85Ah 800A. Od tego czasu zero komunikatów z immo na c+ oraz błędów w modułach. Tak się rozpędziłem, że przy okazji zmieniłem linkę maski która na nabierała mocy od ubiegłej zimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Dodam, że siedział fabryczny aku z 2008r.
leszekg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-01-2015, 08:47   #24
lechuszek
ford::beginner
 
Avatar lechuszek
 
Imię: Mateusz
Zarejestrowany: 12-06-2013
Skąd: Brzesko
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Postów: 37
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Ja bylem na kompie i tez stwierdzono ze aku za slabe bo wywalilo kilka bledow z brakiem napiecia, podejzewam ze na mrozie aku byl juz na wykonczeniu i przy rozruchu wiekszosc napiecia szło na rozruch po czym wywalalo blad z immobilizerem
__________________
Mondeo 2.0 TDCI 143KM@175KM wirus by Heko
lechuszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-01-2015, 22:33   #25
leszekg
ford::amateur
 
Imię: Leszek
Zarejestrowany: 28-06-2010
Skąd: Elbląg
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2015
Postów: 7
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Potwierdzam,u mnie problemem był akumulator który pozornie kręcił bez większych zarzutów, nawet przy -15. Dwa tygodnie z nowym aku - zero komunikatów na c+, zero błędów z modułów.
leszekg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2018, 00:14   #26
qrczakos
ford::advanced
 
Zarejestrowany: 17-12-2010
Skąd: Piła
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
Postów: 436
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Odgrzeję kotleta, dziś również zapalił mi się komunikat imobilizer aktywny i nie mogę odpalic auta. Wchodzę do auta, jest przebieg, naciskam power bez sprzęgła jest przebieg, wciskam sprzęgło i power i kreski i kontrolki abs esp i nie mogę odpalić auta. Sypie błędami, w tym o braku komunikacji z abs. Akumulator odłączałem to po 10 minutowej przerwie zaczął kręcić na sekundę i przestał i znowu kreski, po następnych próbach niestety nawet nie kręci. Aku napewno dobry bo ma 3 miesiące. Co próbować sprawdzać?
qrczakos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2018, 06:55   #27
M-S POWER
ford::average
 
Zarejestrowany: 13-03-2016
Skąd: Łódź Middlesbrough UK
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Postów: 167
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

obstawiam przegnitą wiązka w lewym nadkolu od PCMa
Cytat:
Napisał qrczakos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odgrzeję kotleta, dziś również zapalił mi się komunikat imobilizer aktywny i nie mogę odpalic auta. Wchodzę do auta, jest przebieg, naciskam power bez sprzęgła jest przebieg, wciskam sprzęgło i power i kreski i kontrolki abs esp i nie mogę odpalić auta. Sypie błędami, w tym o braku komunikacji z abs. Akumulator odłączałem to po 10 minutowej przerwie zaczął kręcić na sekundę i przestał i znowu kreski, po następnych próbach niestety nawet nie kręci. Aku napewno dobry bo ma 3 miesiące. Co próbować sprawdzać?
M-S POWER jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2018, 09:04   #28
qrczakos
ford::advanced
 
Zarejestrowany: 17-12-2010
Skąd: Piła
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
Postów: 436
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Trzeba cala wiazke wytargac czy zwykle klekaja tuz przy pcm?
qrczakos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2018, 09:27   #29
totek2
FCP member
 
Avatar totek2
 
Zarejestrowany: 23-10-2012
Skąd: Gdańsk/Zgorzelec
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
Postów: 2,660
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Najpierw sprawdź czy to wiązka, wystarczy ją "przedzwonić".
Ja do tej pory miałem przypadki że padało w okolicy PCM bo tam największe narażenie na wodę itd.
__________________
Modyfikacje, konfiguracje itp. dostępne w dziale usług TUTAJ
Sprzedaż części w dziale sprzedam TUTAJ lub TUTAJ.
totek2 jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2018, 16:25   #30
Sebol()
ford::amateur
 
Imię: Sebastian
Zarejestrowany: 10-06-2017
Skąd: Inowrocław
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
Postów: 1
Domyślnie Odp: "Immobiliser aktywny" , brak komunikacji z ABS

Sprawdźcie panowie kostki na 2 przewodach bialym i niebiesko-bialym.
Miałem to samo ale mechanik sprawdził połączenia wszystkich kostek użył styku w sprayu i nie mam tego problemu.
Sebol() jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
abs , immobilizer , mondeo mk4


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.