Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-11-2024, 19:57   #121
Sta.Ry
ford::amateur

Imię: Stach
Model: KUGA
Silnik: 1,5 EkoBooster
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Wymiana oryginalngo radia na stację multimedialną Android

Jak zaznaczyłem jestem neofitą....
Oceniam oczami😀

Sta.Ry jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2024, 17:31   #122
Stogo

Imię: Sławek
Model: Tourneo Connect
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2015

Witam i ja uległem modzie na androida. Chcę wymienić moje fabryczne radio VE-BT001 bez wyświetlacza w Tourneo Connect 2015r wersja trend na chińskiego androida. A żeby udało się to potrzebowałbym schemat lub opis pinów w kostce zasilającej radio. Jest tylko jedna 24 pinowa. Specjaliści chińscy dołączyli wiązkę zasilania ale do modelu z wyświetlaczem a tam są 3 kostki. Teraz muszę przepinować do jednej . Dokładnie zostało mi jeszcze podpiąć sterowanie z kierownicy i CAN resztę ogarnołem. Radio działa dotykowo ale bez sterowania z kierownicy i panelu przycisków w ramce pod radiem. Z góry dziękuję za schemat.

Bump: Dla lepszego zobrazowania dodaję zdjęcia radia fabrycznego i androida z ramką

Bump:
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20241028_184427.jpg (85.6 KB, 29 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241028_183249.jpg (92.9 KB, 26 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241014_163040.jpg (95.4 KB, 22 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241031_163812.jpg (92.2 KB, 22 wyświetleń)
Stogo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2024, 17:27   #123
Divegolures

Imię: Robert
Model: Smax
Silnik: 1.8
Rocznik: 2006
Domyślnie Nie działa radio android po podłączeniu

Witam wszystkich.
Jestem nowy i proszę o wyrozumiałość jeśli temat powielam - z góry proszę admina o ewentualne przeniesienie tematu.

Ford S-max produkcja 2006 1,8 tdci. Radio w aucie to sony 6000 cd - kupiłem te z aliexpress i po podłączeniu brak reakcji.

Czy ktoś podpowie gdzie jest problem, co trzeba zrobić ? Wychodzi na to że nie ma kompletnie zasilania i radio się nie włącza.

Nie sądzę aby przysłali nie działające radio. Może nie jest to cud techniki ale wystarczy do normalnego użytku. Z góry dziękuję za pomoc o podpowiedzi. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Divegolures jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2024, 20:28   #124
michalyy

Imię: Michal
Model: SMAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Post Parktronic, PDC, nie dziala po wymianie radia.

Czesc!
Bardzo prosze o pomoc osoby ktore wymienily radio w SMAX/MONDEO 2012r (lift) z FORD 6000CD na ANDROID RADIO. Niestety mam klopot z czujnikami cofania. Wczesniej czujniki pracowaly z radiem 6000CD. Nowe radio zapewne nie ma takiej funkcji. Znalazlem modul PDC, jednak nie ma wtyczek aby zalozyc "buzzery". Czy sygnal z czujnikow dziala na szynie CAN czy jest to zupelnie niezalezny obwod? Z radiem otrzymalem CANBUS ADAPTER firmy RAISE, czy wymiana np. na HIWORLD moze cos zmienic? Pozdr. M.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20241118_221518.jpg (93.6 KB, 19 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241119_164236.jpg (93.3 KB, 20 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241119_173036.jpg (96.7 KB, 19 wyświetleń)
michalyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2024, 21:21   #125
michalyy

Cytat:
Napisał marjanoos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koniecznie chcesz teslę?
Te radia najczęściej są kiepskie sprzętowo. Sam sprzedaję radia z Androidem i nawet nie myślę, żeby je oferować u siebie.
Czy mozesz napisac jak radzisz sobie z PDC. Nie dziala parktronic po wymianie na Android Radio.

Bump:
Cytat:
Napisał Danielo_82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Musisz podłączyć głośnośniczki i zmienić konfigurację elmconfigiem i będzie działać.
Czy mozesz napisac jak podlaczyc glosniczki do PDC BS7T-15K8660AE? Nie moge zlokalizowac wtyczek aby je podlaczyc! Wyglada ze ich nie ma. FORD SMAX 2012r.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20241119_173036.jpg (96.7 KB, 6 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20241119_164236.jpg (93.3 KB, 5 wyświetleń)
Stary 20-11-2024, 01:28   #126
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Parktronic, PDC, nie dziala po wymianie radia.

Buzery są albo w radio albo za/nad licznikiem (przód) i na słupku D prawym (tył). Trzeba będzie dołożyć.
Cytat:
Napisał michalyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy sygnal z czujnikow dziala na szynie CAN czy jest to zupelnie niezalezny obwod?
Niezależny.
Cytat:
Napisał michalyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z radiem otrzymalem CANBUS ADAPTER firmy RAISE, czy wymiana np. na HIWORLD moze cos zmienic?
Nie.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2024, 06:41   #127
michalyy

Domyślnie Odp: Parktronic, PDC, nie dziala po wymianie radia.

NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!

MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)

Ale w jaki sposób. Nie mam wtyczek. Czy należy je przylutować? Jeśli tak to do których przewodów?

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 20-11-2024 o 07:46
Stary 20-11-2024, 08:39   #128
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Miłego czytania
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Na przyszłość poszukaj, zanim zapytasz.
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2024, 21:02   #129
Bucemanek

Imię: Adrian
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Stogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam i ja uległem modzie na androida. Chcę wymienić moje fabryczne radio VE-BT001 bez wyświetlacza w Tourneo Connect 2015r wersja trend na chińskiego androida. A żeby udało się to potrzebowałbym schemat lub opis pinów w kostce zasilającej radio. Jest tylko jedna 24 pinowa. Specjaliści chińscy dołączyli wiązkę zasilania ale do modelu z wyświetlaczem a tam są 3 kostki. Teraz muszę przepinować do jednej . Dokładnie zostało mi jeszcze podpiąć sterowanie z kierownicy i CAN resztę ogarnołem. Radio działa dotykowo ale bez sterowania z kierownicy i panelu przycisków w ramce pod radiem. Z góry dziękuję za schemat.

Bump: Dla lepszego zobrazowania dodaję zdjęcia radia fabrycznego i androida z ramką

Bump:

doszedłes co i jak !? bo wlasnie kupilem radio z androidem , mam podobnie bo zostala jedna wtyczka od przyciskow fizycznych

edit - Ford focus mk3 , 2k11
Bucemanek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2024, 21:23   #130
Marcin S-Max

Imię: Marcin
Model: S-max
Silnik: 2.2
Rocznik: 2008
Domyślnie Android audio do S-Max Converse+

Witam czy ktoś z was kupował android audio do smaxa z systemem Converse+ mam radio CD z wyświetlaczem i chciałbym zmienić na androida tylko zastanawiam się który wybrać bo jest kilka modeli na alliexpres a chciałbym żeby wszystko działało po podłączeniu nowego
Marcin S-Max jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
parktronic , radio

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania