Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl



Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-08-2020, 16:54   #1
MarioP-999
ford::beginner
 
Imię: Mariusz
Zarejestrowany: 24-04-2020
Model: Kuga Mk 1
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Postów: 25
Domyślnie słaby odbiór radia

Witam wymieniłem dziś radio cd 6000 na chińskie androida 9,problem jest taki ze słabo odbiera stacje radiowe,tylko te silniejsze sygnały był podłączony separator nic nie dało

MarioP-999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-08-2020, 19:42   #2
emerzet74
ford::average
 
Zarejestrowany: 27-09-2017
Model: Kuga
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Postów: 97
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Chyba sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym zdaniu...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
emerzet74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 07:11   #3
yaris1
ford::professional
 
Imię: Jarek
Zarejestrowany: 03-04-2013
Skąd: Irlandia
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
Postów: 1,112
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Wiele razy już było pisane separator to nie wzmacniacz.
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 13:49   #4
MarioP-999
ford::beginner
 
Imię: Mariusz
Zarejestrowany: 24-04-2020
Model: Kuga Mk 1
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Postów: 25
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

W którym miejscu jest zamontowany wzmacniacz , gdzie mam go szukać? Ja dotkne bezpośrednio do wejścia anteny w radiu to odbiera dobrze ,czy coś z masą?

Ostatnio edytowane przez MarioP-999 ; 26-08-2020 o 14:07
MarioP-999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 14:50   #5
Bezen
ford::amateur
 
Imię: Staszek
Zarejestrowany: 31-10-2016
Skąd: Opole
Model: KUGA
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2011
Postów: 7
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Miałem podobnie, zamontowałem chińczyka i słaby odbiór, założyłem najpierw wzmacniacz potem zmieniłem na separator jeszcze próbowałem zmianę anteny na dachu na płetwę, nic to nie dało..... w końcu zamówiłem u chińczyków odbiornik do dąb+ do tego radia i wkoncu zaczęło działać ale tylko stacje które nadają cyfrowo. Sprawdzałem tez czy przy antenie na dachu coś nie zardzewiało na przewodach i nic...

Ostatnio edytowane przez Bezen ; 26-08-2020 o 14:53
Bezen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 15:10   #6
tedi_k
FCP member
 
Avatar tedi_k
 
Imię: Tadeusz
Zarejestrowany: 04-11-2011
Skąd: Katowice
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Postów: 13,903
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Cytat:
Napisał Bezen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
....założyłem najpierw wzmacniacz potem zmieniłem na separator jeszcze próbowałem zmianę anteny na dachu na płetwę, nic to nie dało....
Ciekaw jestem ile razy można pisać, że fabryczna antena ma wzmacniacz zasilany z fabrycznego radia???

Po wymianie na "chińczyka", fabryczny wzmacniacz antenowy przestaje dostawać zasilanie i w związku z tym zaczyna "robić za tłumik"!!!

Trzeba zasilić fabryczny wzmacniacz antenowy zamiast z ACM (fabrycznego radia) napięciem po zapłonie (radio na postoju z wyłączonym silnikiem będzie miało nadal problem, ale większość "chińczyków" i tak nie gra z wyłączonym zapłonem...).

Ot i cała filozofia...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-08-2020 o 15:12
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 16:13   #7
MarioP-999
ford::beginner
 
Imię: Mariusz
Zarejestrowany: 24-04-2020
Model: Kuga Mk 1
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Postów: 25
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekaw jestem ile razy można pisać, że fabryczna antena ma wzmacniacz zasilany z fabrycznego radia???

Po wymianie na "chińczyka", fabryczny wzmacniacz antenowy przestaje dostawać zasilanie i w związku z tym zaczyna "robić za tłumik"!!!

Trzeba zasilić fabryczny wzmacniacz antenowy zamiast z ACM (fabrycznego radia) napięciem po zapłonie (radio na postoju z wyłączonym silnikiem będzie miało nadal problem, ale większość "chińczyków" i tak nie gra z wyłączonym zapłonem...).

Ot i cała filozofia...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzie jest ten wzmacniacz i które to kable
MarioP-999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 16:15   #8
tedi_k
FCP member
 
Avatar tedi_k
 
Imię: Tadeusz
Zarejestrowany: 04-11-2011
Skąd: Katowice
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Postów: 13,903
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Cytat:
Napisał MarioP-999 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzie jest ten wzmacniacz...
W stopce anteny dachowej. Przewód zasilający jest na pinie 2 w większej (albo jedynej) kostce radia fabrycznego.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - powyższe dotyczyło radia z Kugi mk2/Focusa MK3.
Radio z Kugi MK1 ma zasilanie wzmacniacza anteny prawdopodobnie prost po kablu koncentrycznym. Sprawdzę potem.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-08-2020 o 18:23
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 17:26   #9
MarioP-999
ford::beginner
 
Imię: Mariusz
Zarejestrowany: 24-04-2020
Model: Kuga Mk 1
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Postów: 25
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W stopce anteny dachowej. Przewód zasilający jest na pinie 2 w większej (albo jedynej) kostce radia fabrycznego.
Ok dzięki
MarioP-999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-08-2020, 21:15   #10
tedi_k
FCP member
 
Avatar tedi_k
 
Imię: Tadeusz
Zarejestrowany: 04-11-2011
Skąd: Katowice
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Postów: 13,903
Domyślnie Odp: słaby odbiór radia

Doprecyzowuję - w Kudze MK1 zasilanie wzmacniacza antenowego podawane jest z pinu 5 kostki C449 - jak na rysunku
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Kuga MK1.jpg (11.0 KB, 87 wyświetleń)
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.