Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Administracja forum > Wasze propozycje

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-01-2025, 08:36   #1
therektor
ford::amateur

Model: fiesta
Silnik: 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2013
Domyślnie Po co to?

Witam
Cytat:
">>> Informujemy, że w niedługim czasie zostanie włączona opcja wymuszająca zmianę hasła co 180 dni. Jest to spowodowane wyłącznie względami bezpieczeństwa.
Nowe hasło nie będzie mogło być identyczne jak używane do tej pory.
"
Jak w temacie, komuś się nudzi czy coś w ten deseń? Czekam, kiedy będzie się wyświetlał licznik śladu węglowego z napisanego posta, bo czemu nie? Możecie zrobić jeszcze inaczej, jak na forum gpspower.
Cytat:
Dear GPSPower's members, our Forum periodically prune&move Inactive Members to Banned Users group. Accounts that stay inactive longer than 90 days (0 posts) are moved to Banned Users Group by cleanup script . The owner of such account needs to register again, however, the username he/she chose at previous registration won’t be available anymore. So please go to Members Presentation section and begin to post. In our forum pure thanking posts are not allowed, so please use "Like" button for this purpose.
… bo czemu nie? Można to zmodyfikować, każdy ma napisać codziennie przynajmniej 1 post inaczej ban.

therektor jest offline  
Stary 10-01-2025, 08:41   #2
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: Po co to?

Tak, jest to wkurzające, ale ma na celu ukrócić SCAM z przejętych kont, a jest tego ostatnio bardzo dużo.
Antej jest offline  
Stary 10-01-2025, 16:23   #3
therektor

No właśnie… czy to na prawdę jest taki duży problem? Ja zarejestrowałem się bo nie miałem dostępu do czegoś, nawet już nie pamiętam do czego. Ale, że ludzie nie potrafią "zadbać" sami o "swoje" i forum musi narzucić jakieś "ograniczenia" z tym związane.
Z drugiej strony… "mam" bardzo dobrego mechanika i nie mam za bardzo o czym pisać. eh dopiero się obudziłem i do pracy trzeba iść a się nie chce.
therektor jest offline  
Stary 10-01-2025, 16:39   #4
ScorpioPL
ford::average

Imię: Nick
Model: KUGA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2011

Pomysł bez sensu i powodujący jedynie osłabienie hasła ponieważ co udowodniono ludziom nie chce się zapamiętać ciągle nowych trudnych haseł więc stawiają na łatwiznę.
haslo123, haslo456 itd.
Stary 10-01-2025, 17:57   #5
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011

Cytat:
Napisał therektor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak w temacie, komuś się nudzi czy coś w ten deseń?
Cytat:
Napisał therektor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy to na prawdę jest taki duży problem?
Cytat:
Napisał ScorpioPL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomysł bez sensu i powodujący jedynie osłabienie hasła
właśnie jak ktoś jest leniem to będzie myślał tylko o sobie , Panowie wy nawet nie widzicie ile tego spamu pojawia się na łamach forum , ile moderatorzy poświęcają na to czasu i nie mogą powiedzieć olać to, bo za chwilę inni płaczą że forum zalewa spam. Jak administrator zarządzi zmianę hasła tak będzie i oczywiście zgodnie z regulaminem forum na który wyraziliście zgodę przy rejestracji konta .
Stary 11-01-2025, 07:32   #6
therektor

Ale ludzie ogólnie są leniwi. Im trzeba coś wmówić, że tak ma być a nie inaczej. Przykład to większość używająca łindoł$a. Jest coś takiego jak linux (wiele dystrybucji, bardzo różnych), dużo lepsze, sporo szybsze, wszytko działa jak powinno (kiedyś - jeszcze 10 lat temu trzeba było czasem "pokombinować" z wifi - dla przykładu) ale teraz? Większość dystrybucji ogarnia przeciętym "pan" spod budki z piwem, gdyby tylko chciał. Ja tak na większość patrzę i myślę, że to wy jesteście leniwi.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a co by było jakby mi admin tego forum kazał pluć za siebie przez prawe ramię i stać na jednej nodze minutę gdy zobaczę murzyna albo jak zobaczę owsiaka łażącego po stole w poszukiwaniu swojego słoika i gadającego głupoty? … a nie czekaj z owsiakiem to dobry pomysł, tu pluć trzeba.
therektor jest offline  
Stary 11-01-2025, 08:11   #7
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Witam

1) Temat do zamknięcia bo się robi dyskusja o niczym

Ile osób tyle opinii na temat bezpieczeństwa => idziemy w kierunku,
że obowiązek zapinania pasów to zamach na moją wolność

2) Odpowiedź na tytułowe pytanie "Po co " => została udzielona: dla bezpieczeństwa
i dalsza dyskusja nie ma sensu

3) Właśnie mamy spam z przejętego konta

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 11-01-2025 o 08:16
arturek jest offline  
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania