![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 PB
Rocznik: 2005
|
![]()
Odswiezam temat, problem podobny a mianowicie nie dziala centralny, ani z pilota ani z kluczyka, natomiast po nacisnieciu "lock out" swieca sie tylko kierunkowskazy, brak innych reakcji, na guzik zamykania w ogole nie reaguje. Jak sie za to zabrac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 1.6 PB
|
![]()
Hahaha no nie wierze, bez centralnego nie da sie otworzyc wlewu paliwa? Otwieram swoje drzwi a klapka zamknieta!! Da sie to jakos recznie otworzyc? Nigdzie nie widze wejscia na kluczyk, w srodku tez nie ma zadnego "guzika". Chyba padne..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-09-2012
Silnik: 1,8 TDCI 115/144 KM ;)
|
![]()
Witam, odgrzebałem i podepnę się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie problem jest taki: jak się robi wilgotno centralny zamek to rygluje to znów otwiera co chwilę drzwi. Dodatkowo okazuje się, że nie da się przekręcić kluczyka w drzwiach (lewe, kierowcy - w prawych nie ma). Wobec powyższego mechanik stwierdził, że trzeba wymienić zamek. Chciałbym kupić używkę (oczywiście by obniżyć koszty). Ale i nie wiem jaki zamek kupić (mam Focusa II, 09.2005 r. kombi, diesel) bo na aukcjach są jakieś z 6 i 10 PINami, np: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] no i czy ma to znaczenie, że np. HB/kombi, Europa/Anglik? A jak by przypadkiem ktoś miał do sprzedania to proszę o info Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-03-2014
Model: Ford focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 2000
|
![]()
U mnie w focusie nie działa centralny zamek z kluczyka (pilota nie mam), bezpiecznik pod kierownica (ten wsadzony od tylku jest ok), zamek działał , poźniej na zmiane raz działał , raz nie a teraz juz wogóle nie łapie, otwieranie bagażnika z deski działa ale tylko czasami. Kluczykiem otwierają sie tylko jedne drzwi. Ktoś miał podobną sytuacje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#16 |
ford::amateur
![]() Imię: Konrad
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam,również szukałem podobnych tematow ale bez skutku. Mój problem polega na tym że centralny z kluczyka otwiera i zamyka prawidłowo jednak z pilota w kluczyku dziala tylko otwieranie bagażnika. Przy próbie wkodowania potwierdzenie występuje tylko jak naciskam przycisk otwierania klapy bagażnika. Czy można wymienić wnętrze pilota i zaprogramować z innego focusa ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018
|
![]()
konderix-(brudny pilot wewnątrz),rozbierz pilota i przemyj czymś na spirytusie styki,przy okazji dobrze wyczyść obudowę na łączeniach. Sposób rozebrania masz w instrukcji obsługi foki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI
|
![]()
Siemaneczko
Mam problem w swojej Foczce z centralnym zamkiem a więc kiedy zamykam z pilota samochód to drzwi tylne z lewej strony nie zamykają się a pozostałe się normalnie ryglują, był pewien moment ze się to naprawiło hmm samo ale znowu się [WULGARYZM] i nie działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomóżcie gdzie mam szukać przyczyny i jak ją wyeliminuje? Ostatnio edytowane przez arturek ; 31-01-2019 o 12:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK2 Lift
Silnik: 1.8 TDCi 115KM
Rocznik: 2009
|
![]()
Prawdobodobnie do wymiany zamek w lewych tylnych drzwiach (te, które się nie zamykają). Aczkolwiek może to być któryś z pozostałych. Miałem taki przypadek, że lewe przednie drzwi się nie zamykały, a przyczyną był padnięty zamek w prawych przednich drzwiach. Także najlepiej jakiś dobry elektromechanik i sprawdzenie każdego z zamków osobno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI
|
![]()
czyli mówisz ze samemu tu nic nie zdziałam? tylko muszę się wybrać do jakiegoś majstra?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
centralny zamek , elektryka , zamek |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|