![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#41 |
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TCDI 160KM
Rocznik: 2014
|
![]()
Mam Mondeo 2014 kombi z Navi. Głośniczek buzer PDC tylni 50 Ohm 0,5W jest w podsufitówce obok oświetlenia po prawej stronie. Można go sięgnąć palcami, ale jest przyklejony taśmą dwustronną więc najpierw jest lepiej go pchać ostrożnie palcami, aby się odkleił. Po odklejeniu przyciągnąłem wiązkę z głośniczkiem haczykiem.
Przedni jest ponoć za zegarami (aż strach pomyśleć ile trzeba rozebrać, aby go wymienić). Tylni musiałem wymienić, bo się spalił. Miałem błąd i piszczenie przedniego i wyłączanie systemu parkowania podczas włączania wstecznego. Długo się naszukałem w aucie i po forach gdzie on jest (w strszych jest po prawej stronie przy nadkolu, ponoć też przy słupku, półce głośników w zależności od modelu i roku). Znalazłem też kilka ciekawych stron ze schematami itp. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2.0 tdci 140KM
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|