![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: KK
Model: Edge
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2015
|
![]()
Cześć,
instalacja światła przeciwmgielnego z tyłu w moim wydaniu (nie krytykować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) lampy z europy nie podejdą inny zderzak, 1. wyciągamy odblask ze zderzaka nie jest to łatwe, nie wiedzieć czemu inżynierowie nie potrafią zrobić zatrzasków które można wyciągnąć bez urywania 2. wycinamy otwór na listwę led, w moim pierwszym wydaniu była 2W z alledrogo, słabo świeciła teraz zamontowana 5W od chińczyka, u nas niedostępna, kupiłem 20 szt tak na wszelki wypadek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., otwór wycięty nożem do tapet nagrzewanym hotem 5 min i zrobione [IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG] 3. zamontowana listwa, plastik od spodu ma karbowanie, zostało zeszlifowane papierem ściernym, następnie przetarte nitro w celu zlikwidowania rys, listwa osadzona na kleju na gorąco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4. w zderzaku w miejscu gdzie będzie led wycinamy kawałek plastiku, listwa się troszkę nagrzewa powinna mieć chłodzenie, ciągniemy kable, do przodu auta, [IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG] 5. ja nie przerabiałem włącznika, można kupić od mondeo i przerobić, tradycyjnie kupiony u chińczyka u nas nie mogłem nigdzie takiego dostać [IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG] 6. końcowy efekt, jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz świeci jak należy [IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG] u mnie świeci kontrolka na desce, niestety ta od przednich przeciwmgielnych, jak znajdę czas poszukam jak podłączyć się do tylnej, sprawdzałem w teście zegarów, jest i świeci, jak ktoś zna nr pinu niech poda. [IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG] Kolejnym etapem będzie przeróbka świateł przednich pod EU, konkretnie przerobienie osłony w soczewce bez rozklejania lampy, pomysł jest tylko czasu brak.
Ford EDGE 2.0 ecoboost Pozdrawiam mordziaty1. Ostatnio edytowane przez SRS ; 27-11-2024 o 22:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Escape
Silnik: 2.0 ecobost
Rocznik: 2014
|
![]()
Kolego którędy pociągnąłes przewody i powiedz gdzie się wpioles w instalację ze świeci tobie lampka w zegarach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Po lewej od dołu odkręciłem osłonę, u góry w bagażniku jest gumowy korek zrobiłem małą dziurkę w nią peszla, przewody do góry pod tapicerką, mam taki specjalny przyrząd do przeciągania, następnie podsufitką potem słupkiem w dół i jesteśmy na miejscu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. operację robimy bez zdejmowania podsufitki wystarczy w paru miejscach delikatnie odgiąć przy uszczelce.
Kontrolka się zaświeca po dołożeniu (kurde nie pamiętam dokładnie a auto w trasie) masy do 3 przewodu w kostce przełącznika świateł, żeby nie narobić bigosu sprawdź to kontrolką z żarówką też się zaświeci. W najbliższym czasie będę szukał właściwej kontrolki tej poramańczowej.
Ford EDGE 2.0 ecoboost Pozdrawiam mordziaty1. Ostatnio edytowane przez mordziaty1 ; 18-03-2018 o 20:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: 10-02-2018
Model: EDGE
Silnik: 3.5
|
![]()
Takie światło przeciwmgielne można dostać na Aliexperss:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Kolego możesz podesłać fotkę gdzie się podpiołeś z zasilaniem. Ostatnio edytowane przez Siwy44 ; 23-03-2018 o 21:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-11-2007
Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż
|
![]()
50PLN i masz 1m listwy czerwonej LED w silikonie, która starczy na 3 auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#6 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Mordziaty1 , a co to za przekaźnik trzeba podłączyć. Masz fotki albo linka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ja zastosowałem przycisk monostabilny (impulsowy) żeby ledy świeciły musiałem zastosować przekaźnik bistabilny jest sterowany masą, którą też sterowana jest kontrolka na desce o taki :
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] takie przekaźniki można kupić w sklepach elektronicznych, dużo mniejsze gabaryty, tyle że montowane w płytkę, a led taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ford EDGE 2.0 ecoboost Pozdrawiam mordziaty1. Ostatnio edytowane przez mordziaty1 ; 31-03-2018 o 11:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Dzięki wielkie. Za dwa tygodnie zjadę do domu to będę miał co robić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Imię: Tomasz
Model: Escape
Silnik: 2.0 ecobost
Rocznik: 2014
|
![]() Cytat: