|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
04-07-2024, 10:26 | #1 |
ford::average
Model: Edge EU
Silnik: 2.0 Ecoblue.
Rocznik: 2019.
|
Gdzie znajduje się klakson
Gdzie znajduje się klakson w Edge EU 2019-
Szukałem po lewym reflektorem ale tam gdzie w wersji US jest klakson u mnie kończy się przeciwmgielne i oprócz tego jest tryliard kostek i przekaźników. Ostatnio edytowane przez Kenobi36 ; 09-07-2024 o 18:59 |
04-07-2024, 22:24 | #2 |
ford::professional
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
Odp: Gdzie znajduje się klakson USA
W USA w polifcie znajduje się pod lampą od strony kierowcy, ale wcześniej była od strony pasażera jeśli dobrze pamiętam. Nie wiem , czy mamy tą samą lewą stronę. Jak nie masz pod twoją lewą , to może sprawdź moją lewą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
09-07-2024, 19:04 | #3 |
|
Odp: Gdzie znajduje się klakson
Przeglądalem klaksony na allegro i przy jednym był schemat wiązek i klaksony być moze są przed lub za chłodnicami w górnej części. Niestety za mało czasu i oddaje sprawe do ASO
|
31-07-2024, 20:00 | #4 |
|
Odp: Gdzie znajduje się klakson EU
ASO w piatek d.. dało, mimo ze ich poinformowalem tydzien wczesniej ze klakson nie działa to na przegladzie mi powiedzieli ze klakson nie dzieła i ze moga miec na srodę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jako ze w poniedzialek wyjeżdzalem to zawalczylem w sobotę. Klaksony znajduja sie w gornej częsci chlodnic. Jak sie zdejmie oslonę przyczepiona na milion spinek to widac srubę i zaczep na prawo od zamka maski. Wyjęcie ksiàzkowe pewnie wymaga demontażu zdeżaka z grillem, klaksony sa pod sztywnym plastikowym elementem do ktorego przyczepione sa grill i reflektory, grilla nie da się chyba wyjać bez zdjęcia zderzaka. Najprostrzym rozwiazaniem byloby wyprowadzenie przewodu ktory leci między chlodnica a grillem i przykręcenie nowego klaksonu w innym miejscu np tam gdzie jest w wersji USA. Ale po mocnym odgięciu plastikowego elementu udalo sie klaksony wysunąc. Uniwersalne zakupilem w intercars, jako jedyni czynni w sobotę i blisko. Potem lutownica i ostatecznie udalo sie wsadzic nowe klaksony z powrotem. |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|