|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
15-01-2024, 18:29 | #1 |
ford::amateur
Imię: Jakub
Model: Explorer
Silnik: 3.6
Rocznik: 2015
|
Nawiew - nie rozdziela na strefy
Witam. Nawiew dmucha tylko na środkową strefę. Mimo przełączania we wszystkich możliwych konfiguracjach nic się nie zmienia. Ani na nogi ani na szybę - nie działa. Tak jakby silniczki od klapek padły. Czy ktoś miał już taki problem. Czy da się to zresetować komputerem tak jak np. We Fiacie Brawo czy to raczej sprawa mechaniczna i czy w takim przypadku trzeba wybebeszyc cały kokpit czy ewentualnie jest dojście od schowka... Pozdrawiam.
|
08-03-2024, 12:21 | #2 |
Imię: Radsław
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
Odp: Nawiew - nie rozdziela na strefy
Podpinam się pod temat ?
|
09-03-2024, 08:36 | #3 |
|
Podjechałem do komputerowca - nie udało się zresetować. Zostawiłem auto u mechanika ponieważ uszkodziłem wielowachacz na dziurze i przy okazji po prosiłem żeby zajrzał do nawiewu.. Okazało się że silniczek padł i wymienił na inny - trzeba było rozebrać kokokpit pod licznikiem. Robił to już wcześniej w mustangu. Sprawa jest w toku bo nawiew na nogi działa tylko przez chwilę... Będzie poprawiał.
|
01-12-2024, 18:57 | #4 |
|
Czy coś nowego się pojawiło w temacie nawiewu? - mechanik poprzednio wymienił silniczek rozdzielający strefy na używany i działa szyba i twarz a nogi nie - powiedział ze musi wymienić silniczek na nowy
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|