![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
- silnika i osprzętu (1.25 + 1.4 + 1.6 + 1.4 TDCi + 1.6 TDCi) - zawieszenia (bez sprężyn) - hamulców - układu napędowego - wyposażenia wnętrza - caraudio Zupełnie inne są: - wszystkie elementy karoserii - deska rozdzielcza (bez elementów wyposażenia, te są zgodne) - fotele i kanapa - oświetlenie zewnętrzne - szyby i lusterka zewnętrzne - koła Oczywiście należy porównywać np Fusion 1.6 z Fiestą 1.6 Należy też rocznikowo porównywać oba auta . Fiesta miała lifting pod koniec 2005 roku, Fusion też. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
to dodajmy ze prowadnice szyb sa inne i gorne wykonczenia boczkow.
Samych boczkow nie porownywalem. Lustra sa takie same ale juz ich osadzenie w drzwi nie, wiec mozna przekładać tylko częściowo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-07-2018
Model: Fusion
Silnik: 1.6
|
![]()
slawomirro, Antej,
dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-07-2018
Model: Fusion
Silnik: 1.6
|
![]()
Panowie i panie, wiem, że moze powinienem otworzyć oddzielny temat, ale wydaje mi się, że tu jest najbardziej ok.
Gdzie w okolicach konsoli znaleźć 12v, żeby podłączyć urządzenie na stałe - na początek USB, później, być może kamera. USB może być włączone nawet bez kluczyków, ale pewnie by było lepiej jakby USB i kamera działały tylko przy włączonym zapłonie. Pobór prądu będzie około 3A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
12v w zapalniczce masz caly czas.
W lampce masz po otworzeniu zamkow. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] U siebie mam już 3 rozwiazania z lampki do kamery z włącznika do telefonu po wpieciu trójnika w linie zapalniczki i wystawieniu regulowanego przerywacza z minimalnym napięciem 12V a po nim włączenie ukladu z pilota. Ostatnio edytowane przez Antej ; 16-08-2018 o 12:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-06-2009
Model: Był Mondeo MK1 jest Fusion
Silnik: 1,4 16v
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() Zarejestrowany: 07-06-2009
Model: Był Mondeo MK1 jest Fusion
Silnik: 1,4 16v
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Imię: Robert
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam Forumowiczów!
Od listopada jesteśmy w rodzinie posiadaczami Fusiona z 2006 roku 1.4 Duratec. Gaz doprowadziłem do stanu używalności, natomiast mam cały cza problem z gaśnięciem na wolnych obrotach. Diagnoza uniwersalnym programem nic nie pokazała. Po podłączeniu Forscana wykryło błąd położenia pedału sprzęgła. Wyłącznik sprawdziłem multimetrem i wydaje się być sprawny. Teraz pozostaje sprawdzić same przewody (wyłącznik ->???). W związku z tym proszę Forumowiczów o podpowiedź gdzie idą przewody z wyłącznika sprzęgła lub udostępnienie wycinka schematu z tym obwodem. Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Robert |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: fusion fiesta
Silnik: 1.4 R4 1,6 (120 KM) Ti-VCT
Rocznik: 2007 2016
|
![]()
Poszukac na szrocie czujnik, nie przeplacac za flache powinien być.
Jak juz piszesz o multimetrze, to zadna gwarancja ze czujnik dobry. Masz niemoc z "przedwonieniem" toru kablowego- szczegolnie ze tam 2 piny siedza, bo tempomatu nie masz. Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|