![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#41 |
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
![]()
Ta ma 34cm, zmiesci sie napewno ? Tamta ktorą zamowilem ma złącze fakra wiec nie trzeba kombinować tylko oytanie czy to sie zmiesci.
![]() |
#42 |
|
![]()
Drążąc temat znalazłem schemat do radia HIGH.
Jedna antena wchodzi bezpośrednio do ACM i jest podpisana AM/FM/ROD, druga wchodzi do wyświetlacza a następnie wraca do ACM i jest podpisana AM/FM/DAB. Wnioskując ze schematu i z wpisów w tym wątku, druga antena ma być typu DAB, koledzy zamawiali FM i chyba dlatego błąd nie ginął. Jeśli znajdę antenę DAB w sensownych pieniądzach to będe testował. Antene FM na szczęście wycofałem z zamówienia.
Elektronika, modyfikacje, dorabianie kluczyków, dopisywanie TPMS. Mińsk Mazowiecki tel: 511246350 https://www.facebook.com/AutoMotUr Ostatnio edytowane przez lukaszooo ; 11-06-2018 o 13:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
![]()
Mam podobnie w B-maxie. Antena działa, bo odkręcając bat gubi sygnał, ale mam nawet 2 błędy braku anteny w garażu. 2 nie mam i jest to oczywiste.
Problemem może być brak wzmacniacza do anteny. Widocznie ACM-y na 2 anteny wymagają wyższego poziomu sygnału. A do DAB jest antena numer 1 czarna, ta co idzie przez wyświetlacz. Wzmacniacz AM/FM/DAB jest w stopce na dachu, ale oczywiście tylko jak z fabryki był DAB. Wzmacniacz od anteny w szybie jest tylko FM, czyli biała wtyczka jest tylko FM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
|
![]()
Czyli nie posiadając drugiej anteny wszystko dziala prawidłowo ?
![]() |
#45 |
|
![]()
Oczywiście. Radio odbiera jak wcześniej, a jedyne co jest nie tak, to brak automatycznego strojenia dla niektórych ACM-ów (ten z B-maxa o dziwo miał mimo 1 anteny) oraz oczywiście błąd braku anteny widoczny tylko po podpięciu kabla.
RDS oczywiście działa poprawnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
To jeszcze dopiszę, że u mnie w B-maxie z jedną anteną (czarną) i bez wzmacniacza odbiera normalnie DAB+ i działa automatyczne strojenie DAB+. Znalazł mi wszystkie 9 stacji. Oczywiście po wymianie ACM-a na wersję z końcówką -XN. Błędy braku anteny są nadal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W C-maxie jeszcze nie aktywowałem DABa w konfiguracji, ale pewnie dziś to zrobię i sprawdzę czy i jak działa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
|
![]()
Ktora pozycja odpowiada za DAB ? Moj ACM tez nie wyszukuje automatycznie stacji.
![]() |
#48 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2021
|
![]()
Witam, jak koledzy wcześniej skusiłem się na radyjko sony - BM5T-18C815-XF. Na chwilę obecną w aucie zamontowałem panel + wyświetlacz z kompletu sony, a samo radio zostało fabryczne (wersja podstawowa 6 przycisków). Zostało fabryczne, ponieważ usb jest niezbędne...
Z tego co zrozumiałem w radiu sony aby było usb niezbędny jest montaż modułu bluetooth z usb. To się dobrze składa, bo montaż modułu bluetooth był głównym powodem zmian w aucie. Chciałbym się dowiedzieć, czy do zakupionego zestawu sony mogę podłączyć ten moduł: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Napiszę tylko, że nie planuję VC używać, ponieważ nie posiadam odpowiedniego pilota na kierownicy i posiadam VC w Mondeo z której nie korzystam także nie czuję potrzeby posiadania w Focusie... W Focusie chcę mieć opcję odebrania połączenia i ewentualnie wyboru kontaktu z panelu radia, czy w takim wypadku w/w moduł się nada? Wszystko planuję spiąć wiązką: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy po złożeniu instalacji jak wyżej wszystko będzie działać? Oczywiście wiem o konieczności zmian w komputerze auta, żeby wiedziało co jest podłączone. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
1) W Focusie 2012 - były moduły Voice Control ( i o takich kolega pisze), a jednocześnie chce kupić Sync 1 2)Wiązka "sam montuj" - na moje oko jest do BT, a nie Sync w tytule aukcji jest: "SAMontuj wiązka BT/VC FORD FOCUS MK3 Mondeo S-max " Po drugie, po stronie radia - są chyba inne kostki niż w tej wiązce - tu nie mam pewności 3) Przeczytaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 4) A co z mikrofonem do odbioru połączeń telefonicznych ? 5) Zdjęcie poglądowe na aukcji z wiązką, to niezły "kit" Z radiem Sony był fabrycznie montowany BT, więc na pewno nie użyli tej wiązki do podłączenia, a zdjęcia odtwarzania są z fabrycznego zestawu na trzecim zdjęciu jest radio Sony, a na czwartym jest nawigacja Sony pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 06-07-2018 o 09:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2021
|
![]()
Dzięki za szybką odpowiedź.
Co do mikrofonu, to pamiętam, tylko napisać zapomniałem... :-) Załączyłem fotkę tyłu radia które zakupiłem - BM5T-18C815-XF. Produkcja chyba 2011r. Było w Focusie 2013r. Mój Focus to 2014r. i fabrycznie miał jak wcześniej wspomniałem to najprostsze radio. Na "nowym" radyjku lewa kostka (foto) jest identyczna jak mam fabrycznie, natomiast prawa jest dla mnie "obca" nie wiem do czego służy? W fabrycznym "najprostszym" radiu mam w tym miejscu tylko USB. Chciałbym, jak wspomniałem już, zamontować moduł bluetooth, ponieważ kolega arturek zasiał we mnie sporą dozę nie pewności odnoście wiązki SAM mam pytanie jakiej wiązki muszę użyć w celu poprawnego podłączenia modułu z radiem? Bump: Bump: |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
audio , ford , mk3 , radio |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|