![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
![]()
Tak do rozmyślań, radio z końcówką -XF jest od Sony z DAB z 2011 roku i moje obsługiwało tylko BT/VC. (AM5T- od BM5T- różnią się tylko pokrywą, czyli mocowaniem do auta). Testowałem w aucie z Sync1.1 i nie było foni aux. Ze starym BT/VC wszystko działa poprawnie.
To drugie, mniejsze gniazdo jest do Sync właśnie, przy BT/VC po prostu jest puste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Ford C-MAX MK2
Silnik: 1.6L Duratorq CR TC (115PS) - DV6
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
Jednocześnie dołożyłem kpl. Sony z NAVI 5 cali. Na SamMontuj obsługa głośnomówiącego ruszyła od ręki. Do tego mam dopleciony od producenta kabelek AUX na minijack'a, który poszedł jako gniazdo do schowka. Z modułu CS7T-14D212-xx wyszedłem też przejściówką MiniUSB i dołożyłem gniazdo USB do schowka. Pendrive MP3 działa bez problemu. Streaming audio po BT również - mogę puścić na telefonie np. Youtube'a a dźwięk przez BT do radia Sony. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-09-2020
Model: Focus
Silnik: 1.6 105KM
Rocznik: 2014
|
![]()
Cześć,
Zastanawiam się czy istnieje jakiś prosty sposób na dołożenie Bluetooth do podstawowego radia (tylko USB bez AUX). Do transmietrow fm nie jestem przekonany, bo czasami w trasie poza miastem zdarza się, że trzeba szukać wolnej częstotliwości. Znalazłem taką aukcję na Allegro, ale nie jestem pewien czy trzeba to tylko podłączyć czy może coś jeszcze aktywować w radio? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
![]()
To jest do mondeo mk4 i focusa mk2. W focusie mk3 najtaniej i najprościej dołożyć AUX.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
![]()
W cenie z aukcji można poszukać kompletny zestaw radia z wyższej wersji z bt i dodać kilka kabli do połączenia modułu z radiem. Będzie i usb i btGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#56 | |
![]() Imię: Paweł
Model: focus mk3 lift
Silnik: 1.6 Duratec Ti-VCT
Rocznik: 2015
|
![]()
Podsumowując dyskusję o 2ch błędach pojawiających się po wymianie zwykłego radia na sync1 :
1). błd U2101, 2). błąd B1D55- antena 2 Błąd pierwszy zniknie po ustawieniu w foccusie na odpowiedni rodzaj radia -ustawienie opcji #125 Satellite radio receiver na DAB radio system. Błąd drugi? W oryginalnym radiu miałem czarną wtyczkę, w sync 1 doszła wtyczka koloru białego która była przygotowana i ja podpiąłem. I teraz co dalej potrzebna jest jakaś dodatkowa antena zewnętrzna? Bump: Cytat:
Jaka konkretna antena tam przychodzi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.0 125
Rocznik: 2013
|
![]()
Witam czy może mi ktoś pomoc w montażu bt w moim Focusie 2013.Mam zamontowany ale nie działa mimo zmiany modułu bt. Może coś jest rozpięte albo nie podłączone. Proszę o wskazówki do kompleksowego montażu. Dziękuję i pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]() Imię: Szymon
Model: Ford focus MK3
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2011
|
![]()
Witam, mam w planach wymienić radio w moim focusie MK3 planuje zmienić na radio z Bluetooth i chce zmienić z takiego;
https://zapodaj.net/a6d0ff1d8a0a4.jpg.html Na takie; [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I mam pytanie czy będzie trzeba coś zmieniać komputerowo wgrywać itd żeby były dostępne wszystkie opcje czy wystarczy poprostu je zamienić. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Trzeba robić wiązkę i konfigurację komputerem