Forum Ford Club Polska

Sprawdzenie Numeru VIN

Wprowadź numer VIN, aby sprawdzić Historię Pojazdu

Sklep z częściami do Forda -  iParts.pl

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-05-2018, 14:54   #1
jmj
ford::amateur
 
Imię: Mariusz
Zarejestrowany: 30-05-2016
Skąd: Jaworzno
Model: ford focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2006
Postów: 2
Domyślnie nie podaje sterowania na przekaźnik R14 i nie odpala

Mam problem w Focusie mk2 2007 1.6TDCI z elektryką. Zaczęło się od zimnych lutów w licznikach - błąd U1900 i czasem jeszcze kilka innych , rozebrałem i przelutowałem ( stara cyna została usunięta ). Na jakiś czas był spokój. Ostatnio znowu "coś" go dopadło - jadę austostradą a tu komunikat na wyświetlaczu : Usterka układu silnika, usterka układu ESP oraz charakterystyczne beep. Pojawiło się i znikło kilka razy i cisza. Na drugi dzień znowu tylko że już nie chciało do razu "znikać" - zauważyłem że w tym czasie jak był wyświetlany komunikat nie działały kierunkowskazy. Powyciągałem wszystkie bezpieczniki i wyczyściłem nóżki i styki, tak samo wyczyściłem chyba wszystkie masy. Efekt jest taki że kierunki już działają ale nie jest podawane sterowanie na przekaźnik R14 - Engine Management Relay i co za tym idzie brak napięcia na bezpiecznikach 28,32,33,34,35,36 (schemat C307_all_schematics.pdf na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) , oczywiście rozrusznik nie kręci a wcześniejsze komunikaty pojawiają się zaraz po przekręceniu kluczyka.
Można jeszcze coś sprawdzić/zrobić czy może moduł komfortu od razu do wymiany ? Mam 7M5T-14A073-FD.

Bump: zapomniałem dodać - jak pojawiały się błędy - znikało wskazanie temperatury zewnętrznej, teraz pokazuje temp.

jmj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-06-2018, 10:57   #2
jmj
ford::amateur
 
Imię: Mariusz
Zarejestrowany: 30-05-2016
Skąd: Jaworzno
Model: ford focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2006
Postów: 2
Domyślnie Odp: nie podaje sterowania na przekaźnik R14 i nie odpala

Okazało sie*że izolacja na kablach była pogryziona ( przez kunę) i kable skorodowały ...
jmj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2019, 22:22   #3
waldemarsemeniuk
ford::amateur
 
Imię: WALDEK
Zarejestrowany: 31-08-2012
Skąd: GLOGOW
Model: MK3
Silnik: 2000
Rocznik: 2004
Postów: 1
Domyślnie Odp: nie podaje sterowania na przekaźnik R14 i nie odpala

W którym miejscu mam to samo nie odpala brak zasilania
waldemarsemeniuk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy Kraków
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.