|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
21-11-2024, 11:24 | #131 | |
ford::advanced
Imię: jarek
Model: MKI MKII MKIIIMKIV
Silnik: 2,0 1,8 2,0 1,6
Rocznik: -92, -98, -02, -14
|
Odp: Android audio do S-Max Converse+
Cytat:
|
|
21-11-2024, 21:43 | #132 |
ford::amateur
Imię: Marcin
Model: S-max
Silnik: 2.2
Rocznik: 2008
|
Odp: Wymiana oryginalngo radia na stację multimedialną Android
W sensie sterownie z kierownicy, i nie wiem jakies funkcje są połączone z radiem? Tak żeby mały wyświetlacz działał jak dotychczas
|
22-11-2024, 07:22 | #133 |
|
Do poprawnego działania sterowania z kierownicy jest potrzebny - odpowiedzialny canbus
Co do wyświetlacza to zapomnij o nim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Włączone radio to na wyświetlaczu tylko częstotliwość stacji DVD na wyświetlaczu - player one itd. niestety coś za coś |
25-11-2024, 20:27 | #134 |
ford::beginner
Imię: Krystian
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2011
|
Witam wszystkich,
Mam kilka problemów z radiem a raczej z uruchomieniem wszystkich funkcji jakie powinny być. Przede wszystkim Ogólnie radio zaskoczyło mnie taka jakością za relatywnie niewielkie pieniądze. Dźwięk o wiele lepszy niż w oryginalnym radiu SONY. Zamontowane w Ford S-max poliftowy (2011). Dołożony Canbus Raise RZ-09 na etykiecie choć wyswietlany jako RZ-10.W samochodzie było radio sony te z głośnikiem na srodku kokpitu i dodatkowo niemiecki bluetooth ze sterowaniem głosowym z aux na jacka i usb w schowku. Dochodząć do sedna, mam nastepujące problemy: 1) Chciałbym podłaczyć środkowy głośnik w kokpicie czy ktoś może podpowiedzieć gdzie są wyprowadzone przewody?Czy przy instalacji z radiem Sony jest dodatkowy wzmacniacz? Musiałem odpiąc akumulator i okazało się że zniknął dzwiek w głośnikach. Pomyslałem że może jest wzmacniacz który wzbudzi oryginalne radio i dzwięk wróci wiec podpiąłem Sony i pożniej Android HU. Dzwięk powrócił. 2) Po podpieciu CanBus Raise uruchomiło się wyswietlanie stacji na Convers + ,zegarek się zestraja z radiem, MP3 pokazuje jako CD ale wyswietla numer pliku w folderze.Manetka od obsługi telefonu działa uruchamiając aplikacje do telefonu. Obsługa głosowa działa uruchamiając asystenta google przy podłaczeniu Android Auto.Wyswietla sie panel klimatyzacji , przełacza na kamere cofania po wrzuceniu wstecznego biegu. Nie ma natomiast sygnału z oryginalnych czujników parkingowych , wyswietla tylko otwarcie drzwi pasażera i kierowcy reszta sie nie wyswietla. Pytanie do kolegów gdzie jest problem? Czy w konfiguracji canbus czy w samym canbusie? Proszę się pochwalić jak to wygląda u was i jaki macie wtedy model CANBUS. Nadmienię , że ostatnio przełaczałem rózne wersje canbus w radiu i chyba po tym przestało mi poswietlać przyciski w nocy. być moze uwalił się triak w canbus. Może ktos miał podobny przypadek? Ostatnio edytowane przez krynio5 ; 25-11-2024 o 20:30 |
29-11-2024, 16:14 | #135 | |
|
Cytat:
|
|
Wczoraj, 19:16 | #136 | |
|
Cytat:
Ale coś za coś [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
Wczoraj, 20:39 | #137 |
ford::beginner
Imię: Krystian
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2011
|
Czy ktoś może podpowiedzieć który z CanBus dekoderów poprawnie przekazuje informacje z oryginalnych czujników parkowania? Ford S-max 2011 poliftowy.
Mam w tej chwili Raise i nie wszystko działa poprawnie. |
Dzisiaj, 00:27 | #138 | |
|
Cytat:
|
|
Dzisiaj, 07:24 | #139 |
|
zabraknie wyświetlanie na C+
nazw stacji (tylko będzie częstotliwość) nazw plików MP3 i co tam jeszcze wyświetla radio oryginalne reszta działa nie wiem czy masz oryginalne czujniki parkowania są z nimi problemy trza inaczej zrobić w ustawieniach radia aby działały coś tam po amerykańsku z autem w ustawieniach radia |
|
Tagi |
parktronic , radio |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|