![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 1998
|
![]()
Witam,
Znajoma ma uszkodzoną z przodu gumową osłonę przegubu półosi. Taka gumowa harmonijka. Uszkodzenie jest niewielkie i od góry, ale smarem pluje. W serwisie dowiedzieliśmy się, że ta osłona nie występuje jako osobny element wymienny a w komplecie z całą półosią. Aby zmienić tę osłonę, trzeba chyba faktycznie rozebrać półoś? Teraz pytanie, czy rozbiórka półosi wiąże się z jakimś jej uszkodzeniem (jest jakoś nabita czy coś?) i dlatego osłona występuje w komplecie z półosią?? Niestety nie znam się na tym, a obawiam się rozbiórki w serwisie. Samochód ma aktualnie 20000km i jest jeszcze na gwarancji i generalnie będzie miał mały przebieg w przyszłości, ale nie uśmiecha się nam naprawa półosi po gwarancji jak serwis coś spiiii... Pytanie czy nie lepiej odtłuścić tę osłonę i załatać dętką motorowerową, niż dawać do rozłożenia pół samochodu w serwisie. Ktoś coś wie jak jest z rozbiórką przedniej półosi w Kudze 2013? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Użyj opcji szukaj, poczytaj sobie o wymianie osłony przegubu półośki, a po przeczytaniu wszystkich tematów, sam bez problemu wymienisz tą osłonę. Polak potrafi wymienić, nawet jak serwis mówi że nie rozbieralna, osłona 30 zł, a półośka pewnie ponad 500.
Ale jak trafią klienta co sie nie zna, to pewnie zapłaci. |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 1998
|
![]()
Czy tak, czy siak muszę komuś dać do wymiany, bo ja "nietechniczny" w tej materii i nawet narzędzi odpowiednich nie mam.
Gdzie widziałeś same osłony do kupienia do Kugi??? Niestety nie znalazłem nic na temat wymiany półosi w Kudze II. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
kuga , półośka |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|