![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Cezary
Model: Ford ranger
Silnik: 2
Rocznik: 2021
|
![]()
Witam
Podczas jazdy z przy wolnym rozpędzaniu pojawia się dziwny rezonans który znika po osiągnięciu około 2000 obrotów. Głośne wibracje najczęściej pojawiają się jak puszczam gaz i samochód wolno schodzi z obrotów i znikają. Zdarza się to na różnych biegach nie ma to znaczenia. Najczęściej jak trochę załaduje pakę . Stosuje różne kombinacje i nie mam pojęcia co to jest dźwięk i drżenie podlogi jest bardzo głośne dot. samochód Ford ranger automat 2021 rok Ostatnio edytowane przez SRS ; 18-01-2023 o 20:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 213KM Bi-Turbo
Rocznik: 2021
|
![]()
Miałem podobnie: po odpaleniu silnika, w chłodne dni było słyszalne głośne buczenie po wciśnięciu pedału hamulca. Nawet podejrzewałem awarię automatu, ale podczas przeglądu stwierdzili poluzowanie mocowania przewodu od klimatyzacji, który obijał się o osłonę. Odkręcili osłonę, zamocowali przewód i od tej pory cisza. Rocznik 2021 z automatem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|