![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-08-2021
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
Cześć!
Od paru dni zaczął mnie niepokoić dziwny dźwięk jaki wydaje koło, a właściwie opona. Dobrze go słychać jak auto powoli toczy się. Załączam filmik: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy to krzywa felga? A może coś weszło w oponę? Co może powodować taki dźwięk? Nie mam jak ściągnąć koła. Z zewnątrz wygląda normalnie. W przyszłym tygodniu się wybiorę z tym do mechanika. Może macie pomysły co to może być? Pozdrawiam! EDIT. Szwagier mówi, że to łożysko. Może tak być? Ostatnio edytowane przez AwarMK4 ; 24-11-2022 o 20:37 Powód: Szwagier mówi, że to łożysko. Może tak być? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-01-2007
Model: mondeo mkV
Rocznik: 2016
|
To po wyważaniu? Bo brzmi jakby coś o zacisk ocierało.
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Podniosłem koło na lewarku: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wydaje mi się, że kręci się normalnie. No nic. Pozostaje do mechanika się udać na podnośnik. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jakby ktoś był ciekawy co było przyczyną to była to niedokręcona felga. Wulkanizator który wymieniał koła już mnie nie zobaczy.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-02-2022
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 Ecoboost 177 kW
Rocznik: 2017
|
Kolego nie wpadłbym na diagnozę usterki, ale pamiętaj.
ZAWSZE po wymianie kół/opon kontroluje się docisk szpilek. Ile jeździłeś i było dobrze? Tydzień. Więc nie wiń wulkanizatora tylko czytaj kartki w serwisach czy uwagi na fakturze w stylu: "Po przejechaniu (przeważnie 100 km) dokręć koła!". Ostatnio edytowane przez reptisaurus ; 30-11-2022 o 17:15 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo MKIV kombi
Silnik: 2.5T (HUBA)
Rocznik: 2007