![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Jarek
Model: Ford Focus, Ford S- max
Silnik: 1,9 , 2,0
Rocznik: 2001, 2010
|
![]()
Dzień dobry,
jestem nowym użytkownikiem forum, dlatego też zdjęcie jest w załączniku. Mam pytanie odnośnie mojego wyświetlacza w Fordzie S-max. Po przekręceniu kluczyka i włączenia zapłonu pojawia się obrazek (zdjęcie w załączniku). Zastanawiam się co oznacza ten samochód po lewej stronie. Czy to jest jakaś informacja odnośnie świateł czy co? Przepraszam za jakość zdjęcia. Chodzi głównie o wskazanie tego obrazka. Pozdrawiam, Jarek |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-12-2013
Model: smax
Silnik: 2.0 EcoBoost 240 KM
Rocznik: 2014
|
![]()
jeśli chodzi o ten na górze drugi od lewej to jest kontrolka systemu ESP - podobnie jak i inne żółte na górze powinna zniknąć po uzbrojeniu się systemu (po paru sekundach). Jak się zapali w trakcie jazdy na stałe, to będzie oznaczało, że nie działa ESP (lub że zostało wyłączone). Czasami w zimę może mrugać, gdy auto będzie w poślizgu i system będzie korygował tor jazdy.
Jeśli chodzi o ten mały symbol samochodu na środku - to jest to taka informacja o aucie - jak są zapalone światła, to jest wiązka światła przed nim, jak otwarte drzwi, to symbol otwartych drzwi. Chyba więcej nie pokazuje. Ostatnio edytowane przez pspot ; 30-03-2016 o 09:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: Smax Titanium S
Silnik: 163KM
Rocznik: 2013
|
![]()
Nie tylko swiatel ale i jak drzwi otworzysz to rowniez sie pokaze.
Nic niezwyklego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#4 |
|
![]()
Chodzi o ten samochód właśnie, po 2 sek się wyłącza. To nie jest ten sam wyświetlacz, który pojawia się później po włączeniu silnika. Na początku autem jeździł mój ojciec, który twierdzi, że tych pasków pomarańczowych obok samochodu było więcej i zastanawiam się czy to jest jakaś informacja o kończącej się żarówce (jeśli jest takie coś w ogóle).
Jak robiłem zdjęcie drzwi były otwarte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST/Focus Active
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
![]()
A nie masz aktywnego tempomatu?
Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
![]() |
#6 |
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
![]()
jest to element ekranu startowego Conversa +. Ta ikonka to odwzorowanie widoku licznika - wyświetlacza po zniknieciu ekranu startowego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]()
Bump:
Cytat:
Jeżdżę bez niego, więc raczej nie jest włączony i jak mi się zdaje wyłącza się on po wciśnięciu pedała. Ale sprawdzę to jeszcze. Teraz jak się przyjrzałem to racja to jest odwzorowanie ekranu. Zmylił mnie ojciec mówiąc, że wcześniej wydawało mu się, że jest tam więcej tych pomarańczowych pasków obok obrazka samochodu. Dziękuję za odpowiedź! Ostatnio edytowane przez broda90 ; 31-03-2016 o 08:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
![]()
Ten pomarańczowy pasek na górze tego prostokąta (symbolu conversa) symbolizuje pasek kontrolek żółto czerwonych które świecą się nad Twoim conversem również.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 240 KM
Rocznik: 2018
|
![]()
Wchodząc w ukryte menu w convers +, zauważyłem w teście ledowym kilka ikonek:
1. monitorowanie martwego pola 2. lampka kontrolna układu ostrzegania o przeszkodzie z przodu pojazdu 3. lampka ostrzeżenia o zjechaniu z pasa ruchu I to moje pytanie - skoro świecą się te lampki to znaczy, że mogę korzystać z tych funkcji w pojeździe? Nic takiego nie mam do uruchomienia :/ Czy oznacza to tylko, że mogę coś dokupić/dołożyć i wtedy będę miał dostępne te funkcje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
BTW. Poczytaj instrukcję obsługi auta. |