![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-08-2010
Model: Mondeo
Silnik: TDDI
Rocznik: 2003
|
![]()
Przepalily mi sie dwie zarowki na zegarach, postanowilem wymienic wszystkie na nowe. Najpierw oczywiscie odkrecilem oslone pod kierownica i zobaczylem cos takiego: czerwona kostke z czterema miejscami na jakby bolce. Znajduje sie ona w okolicy prawego kolana kierowcy. W obudowie pod kierownica pasuje do niej mniej wiecej podluzne miejsce jakby na jakis walec zakonczone siatka. Mysle, ze powinien znajdowac sie tam czujnik temperatury? A moze ta kostka to czujnik temperatury? Prosze o pomoc, rozwiejcie moje watpliwosci, pozdrawiam!
P.S. Jestem umowiony na wymiane malego termostatu, gdyz temperatura silnika spada przy wolnej jezdzie. Na dodatek nawiew w moim Mondeo serwuje mi raz cieple a raz zimne powietrze (bez wlaczonej klimatyzacji). Moj Mondeo: 2003r, 2.0TDDI, 90KM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
To obok prawego kolana, to czujnik temp. wewnętrznej. Po włączeniu zapłonu, słychać charakterystyczny szum wiatraczka, który zassysa powietrze, często zapycha się kurzem, warto go przeczyścić. Jest on połączony z automatyczną klimatyzacją, służy do określenia temp. wewnątrz pojazdu podczas korzystania z funkcji AUTO na A/C. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
czujnik jest tylko przy klimatroniku, przy ręcznej klimie go nie ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
W zalaczniku moj rodzaj klimatyzacji. Czy w takim rodzaju klimatyzacji wystepuje czujnik temperatury wewnetrznej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
w takim powiększeniu to trudno powiedzieć. czy po prawej stronie wyświetlacza klimy jest napis AUTO na górnym klawiszu? jeśli jest to powinien być też czujnik a jeśli jest tylko ON to nie ma czujnika bo klima jest manualna.
Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 08-11-2010 o 16:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
OK, juz wszystko rozumie! Nie mam przycisku AUTO, wiec miejsce na czujnik temperatury powinno byc puste! Dzieki, pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
masz po prostu manualną klimę i chwała im za to, że przynajmniej jakoś cywilizowanie to wygląda w prostszej wersji. natomiast przy usterce panelu climatronika wiele osób kupuje w ciemno taki panel jak masz ty bo różnica na pierwszy rzut oka jest niedostrzegalna - ON lub AUTO
|
![]() |
![]() |