![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-04-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 115ps
Rocznik: 2002
|
Witam. Chem podczyscic zawor egr jak inni ale nie jestem pewien gdzie on jest. Mi sie wydaje jak ze zdjec patrze na googlach to wychodzi na to ze on jest tutaj na wierzchu zaraz po lewej stronie przed kolektorem dolotowym. prsze o pomoc bo niektorzy mwoia ze jest gdzies po turbo i ciezko do niego dojsc. Przypominam ze to mondek 2.0 tddi 115ps. PROSZE O WIADOMOSC PRYWATNA JAK DA RADE Z GORY DZIEKIGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Staszek
Model: Mondeo MK4 Automat
Silnik: Diesel 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
Witam. nie wiem jak jest w TDDi ale w TDCi jest z lewej widoczny po zdjęciu osłony. Połączony jest z kolektorem i pzewodem metalowym oraz dochodzi przewód podciśnieniowy (w TDCI). Wczoraj czyściłem. Syf, smar i niewiem jeszcze co jest w tym paliwie. Po oczyszczeniu ustabilizowały się obroty i chodzi jak zegarek. Pozdrawiam Ten temat już był: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez stanpol ; 28-04-2011 o 18:22 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM