Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-10-2012, 23:49   #1
mrowek00ns
ford::beginner

Model: C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Tunel środkowy z Kugi - czy będzie pasował ?

Witam!
Poszukuję jakiś informacji na temat tunelu środkowego z Forda Kugi , czy pasuje do C-maxa 2007. Jeżeli ktoś ma jakieś info na ten tema proszę o posty . Nie ukrywam że sprawa jest dość pilna i każda informacja jest na wagę złota.

pozdro

mrowek00ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-10-2012, 20:32   #2
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Tunel środkowy z KUGI do C-MAXA

Bez większych problemów.
Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to wtyczka wiązki tunelu może nie pasować do dotychczasowej wiązki konsoli - trzeba wtedy będzie "porzeźbić" z dotychczasową wtyczką.
Druga rzecz - do tego tunelu trzeba dokupić całą dźwignię hamulca ręcznego, bo jest zupełnie inna.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-10-2012 o 23:11
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-10-2012, 23:07   #3
danzo
ford::average

Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Tunel środkowy z Kugi - czy będzie pasował ?

Od kugi to to samo, będzie pasował.

Wtyczka jest zgoła inna, zdjęcie po odcięciu
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

U mnie przy starym tunelu były tylko kabelki do zapalniczki a w nowym duża wtyczka dodatkowo z wyjsciem aux którą odciołem i podłączyłem tylko te od zapalniczki, gniazda 12v bo aux mam w schowku przed pasazerem i nie chciałem kombinowac.
Pzdr.

FCP member
danzo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2012, 20:19   #4
mrowek00ns

Panowie PASUJE już założone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na serwisie powiedzieli mi że nie ma takiej opcji aby pasował, ****** się znają specjaliści ! Pasuję jak ulał ! Hamulec ręczny ,tunel, boczki tunelu wszystko pasuje do c-maxa 2004-2009. Służę pomocą w razie pytań . A włąsnie w c-maxie 2007 w górę sa już oryginalne wiązki +wtyczki i wszystko pasuje 3eba tylko poszukać. Wiązki są kompletne wkładane do c-maxa jak i kugi.

Bump:
Cytat:
Napisał danzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od kugi to to samo, będzie pasował.

Wtyczka jest zgoła inna, zdjęcie po odcięciu

U mnie przy starym tunelu były tylko kabelki do zapalniczki a w nowym duża wtyczka dodatkowo z wyjsciem aux którą odciołem i podłączyłem tylko te od zapalniczki, gniazda 12v bo aux mam w schowku przed pasazerem i nie chciałem kombinowac.
Pzdr.
Danzo ta wtyczka pasuje nic nie 3eba przerabiać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 13-10-2012 o 21:26
Stary 13-10-2012, 21:20   #5
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał mrowek00ns Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie PASUJE już założone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie pytałeś, czy ktoś zakładał przed Tobą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w swoim Titanium X miałem fabrycznie taki "kugowski', tylko był dość "zjechany" przez francuzów, którzy jeździli moim samochodem przede mną... Wymieniłem sobie na taki z Kugi - do tego ten, który ja znalazłem miał oparcie podłokietnika obciągnięte skórą, więc mój Titanium X, zrobił się jeszcze bardziej XXXGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do wtyczki głównej wiązki - zgadza się, w poliftowych ona pasuje. Dalej w wiazce tunelu ptrafią być różnice - w starej wiązce gniazdo zapalniczki miałem podłączone poprzez dodatkową małą wtyczkę a w tym tunelu z Kugi tej małej wtyczki już nie było. Z tego powodu pisałem, że na wiązki trzeba uważać.

Najważniejsze, że się cieszysz z przekładki - przyznasz, że teraz wnętrze wygląda duuużo lepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-10-2012, 21:26   #6
mrowek00ns

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie pytałeś, czy ktoś zakładał przed Tobą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w swoim Titanium X miałem fabrycznie taki "kugowski', tylko był dość "zjechany" przez francuzów, którzy jeździli moim samochodem przede mną... Wymieniłem sobie na taki z Kugi - do tego ten, który ja znalazłem miał oparcie podłokietnika obciągnięte skórą, więc mój Titanium X, zrobił się jeszcze bardziej XXXGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do wtyczki głównej wiązki - zgadza się, w poliftowych ona pasuje. Dalej w wiazce tunelu ptrafią być różnice - w starej wiązce gniazdo zapalniczki miałem podłączone poprzez dodatkową małą wtyczkę a w tym tunelu z Kugi tej małej wtyczki już nie było. Z tego powodu pisałem, że na wiązki trzeba uważać.

Najważniejsze, że się cieszysz z przekładki - przyznasz, że teraz wnętrze wygląda duuużo lepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak kolego ja się ciesze że mogłem komuś pomóc , a dokładnie mojemu TACIE. ja w swoim c-maxie ma taki tunelik fabryczny , ale on miał wcześnie c-maxa ale bez tego luneliku i Strasznie chciał go miec . Oj największym szczęściem dla mnie jest UŚMIECH NA JEGO TWARZY, " jak u małego dziecka". Kurde taka mała rzecz a tak cieszy .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Środek autka prezentuje się superowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-10-2012, 22:48   #7
exoryna
ford::advanced

Model: c-max
Silnik: spalinowy
Rocznik: 1410

A to jaki jest ten z Kugi, że taki fajny?
Ja mam w c-max taki długi od radia się ciągnie aż do końca przednich foteli.
Jest podłokietnik oczywiście i na końcu dla pasażerów z tyłu złącze zapalniczkowe.
Stary 13-10-2012, 22:55   #8
mrowek00ns

Cytat:
Napisał exoryna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to jaki jest ten z Kugi, że taki fajny?
Ja mam w c-max taki długi od radia się ciągnie aż do końca przednich foteli.
Jest podłokietnik oczywiście i na końcu dla pasażerów z tyłu złącze zapalniczkowe.
Stary 14-10-2012, 18:58   #9
romi_16
ford::average

Model: c-max
Silnik: 1,6 Tdci
Rocznik: 2012

Witam
To do c-maxa z 2004 też będzie pasował? Bo z tego co tu czytam przekładano do c-maxów od 2007 w zwyż. Mnie denerwuje podłokietnik w fotelu, gdyż mam hamulec ręczny dżwignią a nie elektryczny .
Pozdrawiam
romi_16 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-10-2012, 21:55   #10
mrowek00ns

Cytat:
Napisał romi_16 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
To do c-maxa z 2004 też będzie pasował? Bo z tego co tu czytam przekładano do c-maxów od 2007 w zwyż. Mnie denerwuje podłokietnik w fotelu, gdyż mam hamulec ręczny dżwignią a nie elektryczny .
Pozdrawiam
kolego nie wiem dokładnie ja jest z tym hamulcem ręcznym u Ciebie ale zapytaj kolege Danzo bo on też zakładał u siebie do c-maxa chyba 2004. jeżeli byś miał hamulec ręczny to nie ma żadnego problemy bo mocowania jak i ręczny pasuje od kubitylko 3eba coś tam z kostkami pokombinować tak jak pisał kolega danzo , u mojego taty nie było takich problemów w fabryce kładli już takie same wiązki kabli .
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtop...c6e25b7#293688
SZACUN DLA TEJ DZIEWCZYNY
Odpowiedz

Zasady postowania