![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-09-2012
Model: C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam!
Poszukuję jakiś informacji na temat tunelu środkowego z Forda Kugi , czy pasuje do C-maxa 2007. Jeżeli ktoś ma jakieś info na ten tema proszę o posty . Nie ukrywam że sprawa jest dość pilna i każda informacja jest na wagę złota. pozdro |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Bez większych problemów.
Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to wtyczka wiązki tunelu może nie pasować do dotychczasowej wiązki konsoli - trzeba wtedy będzie "porzeźbić" z dotychczasową wtyczką. Druga rzecz - do tego tunelu trzeba dokupić całą dźwignię hamulca ręcznego, bo jest zupełnie inna.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-10-2012 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-03-2009
Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Od kugi to to samo, będzie pasował.
Wtyczka jest zgoła inna, zdjęcie po odcięciu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] U mnie przy starym tunelu były tylko kabelki do zapalniczki a w nowym duża wtyczka dodatkowo z wyjsciem aux którą odciołem i podłączyłem tylko te od zapalniczki, gniazda 12v bo aux mam w schowku przed pasazerem i nie chciałem kombinowac. Pzdr.
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Panowie PASUJE już założone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na serwisie powiedzieli mi że nie ma takiej opcji aby pasował, ****** się znają specjaliści ! Pasuję jak ulał ! Hamulec ręczny ,tunel, boczki tunelu wszystko pasuje do c-maxa 2004-2009. Służę pomocą w razie pytań . A włąsnie w c-maxie 2007 w górę sa już oryginalne wiązki +wtyczki i wszystko pasuje 3eba tylko poszukać. Wiązki są kompletne wkładane do c-maxa jak i kugi. Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 13-10-2012 o 21:26 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Ja w swoim Titanium X miałem fabrycznie taki "kugowski', tylko był dość "zjechany" przez francuzów, którzy jeździli moim samochodem przede mną... Wymieniłem sobie na taki z Kugi - do tego ten, który ja znalazłem miał oparcie podłokietnika obciągnięte skórą, więc mój Titanium X, zrobił się jeszcze bardziej XXXGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do wtyczki głównej wiązki - zgadza się, w poliftowych ona pasuje. Dalej w wiazce tunelu ptrafią być różnice - w starej wiązce gniazdo zapalniczki miałem podłączone poprzez dodatkową małą wtyczkę a w tym tunelu z Kugi tej małej wtyczki już nie było. Z tego powodu pisałem, że na wiązki trzeba uważać. Najważniejsze, że się cieszysz z przekładki - przyznasz, że teraz wnętrze wygląda duuużo lepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Środek autka prezentuje się superowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-12-2009
Model: c-max
Silnik: spalinowy
Rocznik: 1410
|
A to jaki jest ten z Kugi, że taki fajny?
Ja mam w c-max taki długi od radia się ciągnie aż do końca przednich foteli. Jest podłokietnik oczywiście i na końcu dla pasażerów z tyłu złącze zapalniczkowe.
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-10-2011
Model: c-max
Silnik: 1,6 Tdci
Rocznik: 2012
|
Witam
To do c-maxa z 2004 też będzie pasował? Bo z tego co tu czytam przekładano do c-maxów od 2007 w zwyż. Mnie denerwuje podłokietnik w fotelu, gdyż mam hamulec ręczny dżwignią a nie elektryczny . Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 | |
|