Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-02-2013, 12:16   #1
marcink719
ford::average

Imię: Marcin
Model: Galaxy mk3, Focus mk1
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM, 2.0 SPI
Rocznik: 2007,2003
Domyślnie montaż stacji multimedialnej - brak otworów montażowych w konsoli

Miałem nadzieję, że będzie dało się dopasować starą ramkę o wnęce prostokątnej z pozostawieniem jednak sporego luzu. Wymagało by to jednak odpowiednich podcięć. Być może kupienie ramki o wnęce owalnej załatwi problem dopasowania do kształtu radia, ale dalej nie wiem jak zamocować i unieruchomić go. Pod konsolą środkową znajduje się "koszyk" w którym można umieścić radio 2din. Ale istniejące miejsca pod wkręty (przed koszykiem) nie pokrywają się z mocowaniem nowego radia.

Czy w takim razie konieczne będzie usunięcie całego koszyka i zamocowanie na samym froncie? Tym bardziej, że z wiązką upchniętych kabli z tyłu nie do końca ono wchodzi do tego "koszyka" i potrzebne byłyby jakieś podkładki dystansowe...

Jeśli ktoś montował niefabryczną stację multimedialną i też miał inny rozstaw mocowań to bardzo proszę o radę w jaki sposób to rozwiązać...

Poniżej zdjęcia jak to wygląda...

Aaaa.. próbowałem wyciągnąc koszyk ale dalej się gdzieś trzyma... chyba w środku na dużo większych torxach, jakich już nie posiadam...O ile wogóle będzie konieczne wyciąganie.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2013-02-14 20.35.48.jpg (84.4 KB, 194 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2013-02-14 20.35.24.jpg (77.7 KB, 133 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2013-02-14 20.36.49.jpg (85.6 KB, 131 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2013-02-14 20.36.59.jpg (85.4 KB, 116 wyświetleń)

marcink719 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2013, 15:17   #2
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: montaż stacji multimedialnej - brak otworów montażowych w konsoli

Witam

Jeśli chodzi o różnicę kształtu radia: prostokątne / owalne, to w focusie mk2 przed liftem były radia prostokatne, a po lifcie owalne

Pamiętam, że koledzy kupowali redukcje i zakładali radia owalne => jeśli nie znajdziesz na allegro to zapytaj u Forda

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 15-02-2013 o 15:23
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2013, 15:37   #3
marcink719

Domyślnie Odp: montaż stacji multimedialnej - brak otworów montażowych w konsoli

Sama ramka owalna dookoła to nie problem - chodzi mi przede wszystkim o montaż stacji i unieruchomienie jej - miejsca do przykręcenia stacji, podobnie jak to owalne 6000cd, którego obrazek zamieściłeś, są w 4 rogach. Nie widzę w swojej konsoli miejsc, w których mógłbym wkręcić - chyba ze muszę wyjąć ten "koszyk", którego "czoło" przypuszczalnie zasłania mi jakieś otwory montażowe..?!?

Jeśli ktoś ma owalne radio albo stacje multimedialną - do czego macie ją przykręconą?
Stary 15-02-2013, 15:52   #4
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Witam

Koledzy kupowali jeszcze u Forda jakieś dodatkowe mocowania - chyba z boku radia / otworu

Nie zgłębiałem tego tematu, bo mnie to nie interesowało

Pamiętam tylko, ze była taka dyskusja

pozdrawiam
Stary 18-02-2013, 12:20   #5
marcink719

Domyślnie

zdemontowałem troche ten koszyk, ale pod nim nie ma żadmych dodatkowych otworów. Wygląda na to, że do zamocowania 4-ema wkrętami stacji multimedialnej czy nawet radia owalnego 6000cd potrzeba zrobic w konsoli dodatkowe otwory. Chyba, że jest jakiś inny koszyk dostepny, w co trochę wątpię. A ceny części w aso są tak zaporowe, że nawet szkoda się do nich wybierać...Zresztą oni na darmo do samochodu się nie wybiorą jeśli nie będą mieli co do roboty...

Pytałem przez telefon ceny jakiś ramek, nie wiem czy mnie koleś dobrze zrozumiał i wiedział o co chodzi, ale ceny jakie wymieniał to 200, 300, 400zl xD. A stacje multimedialna jaka kupiłem na alle dałem z przesyłką 300zl. Poprzedni wlasciciel podlaczyl sama kostke fakra wiec dlatego mu sie radio resetowało i nie odtwarzało filmow, wiec sprzedal. Navi jest na iGo i działa błyskawicznie, zaraz po poinformowaniu o zmianie trasy, wyznacza nową. Lepsze niż AutoMapa...

ok, właśnie kupiłem u jednego magika na allegro ten cały koszyk do s-maxa 2009, ktory juz trochę rożni się od tego mojego. Wiec już powinno pasować... pozostaje tylko problem podłączenia elektrycznego i prowadzenie kabli, ale to już nie będę tutaj śmiecił tylko założe nowy wątek..

Ostatnio edytowane przez jvc ; 18-02-2013 o 14:41
Odpowiedz

Zasady postowania